Melvil Dewey

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Melvil Dewey
Melvil Dewey.jpg
Melvil Dewey
LairMelville Louis Kossuth Dewey
(1851-12-10)Dhésèmber 10, 1851
Adams Center, New York
PatiDhésèmber 26, 1931(1931-12-26) (umur 80)
Lake Placid, Florida
BangsaAmerican
WiyataAmherst College
Pakaryanpustakawan, resor pangembang, pambaharu
Kondhang ingDewey Decimal Classification
BojoAnnie R. Godfrey (1878)
Emily McKay Beal (1924)
DulurGodfrey Dewey (son)
Tandha tangan
Melvil Dewey Signature.svg

Melvi Dewey kanthi nama jangkep Melville Louis Kossuth (Melvil) Dewey,lair taun 1851 sasi Dhésèmber tanggal sepuluh (10) ya iku pustakawan lan akadhemisi asal Amérika ingkang nggagas paling disik urusan sistem klasifikasi ing donya pabukon. Sistem klasifikasi modhèl per-sepuluhan iki disingkat DDC (Dewey Decimal Classification).

Pranala njaba[besut | besut sumber]