Melvil Dewey

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Melvil Dewey
Melvil Dewey.jpg
Melvil Dewey
Lair Melville Louis Kossuth Dewey
(1851-12-10)Dhésèmber 10, 1851
Adams Center, New York
Pati Dhésèmber 26, 1931(1931-12-26) (umur 80)
Lake Placid, Florida
Bangsa American
Wiyata Amherst College
Pakaryan pustakawan, resor pangembang, pambaharu
Kondhang awit Dewey Decimal Classification
Agama Kristean
Bojo Annie R. Godfrey (1878)
Emily McKay Beal (1924)
Dulur Godfrey Dewey (son)
Tandha tangan
Melvil Dewey Signature.svg

Melvi Dewey kanthi nama jangkep Melville Louis Kossuth (Melvil) Dewey,lair taun 1851 sasi Desember tanggal sepuluh (10) ya iku pustakawan lan akademisi asal Amérika ingkang nggagas paling disik urusan sistem klasifikasi ing donya perpustakaan. Sistem klasifikasi modhèl per-sepuluhan iki disingkat DDC (Dewey Decimal Classification).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Melvil_Dewey&oldid=1107118"