Newt Gingrich

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Newt Gingrich

Newton Leroy Gingrich utawa dicekak dadi Newt Gingrich lan lair minangka Newton Leroy McPherson (Harrisburg, Pennsylvania, AS ing 17 Juni 1943) iku Kepala saka Parlemèn Amérika Sarékat utawa United States House of Representatives saka taun 1995 nganti 1999. Ing taun 1995, Majalah Time milih dhèwèké dadi Person of the Year déning perané nganani "Révolusi Républikan" ing Parlemèn lan mungkasi mayoritas Partai Démokratis ing institusi iki salawasé 40 taun. Nalika njabat dadi Kepala Parlemèn, dhèwèké makili oposisi Republikan nglawan Bill Clinton.

Mangsa baktiné Newt Gingrich ditandhani déning akèhé oposisi marang pamaréntahan Bill Clinton lan puncaké dadi prosès impeachment Présidhèn Bill Clinton.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Newt_Gingrich&oldid=815090"