Nerve (filem 2016)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nerve
Nerve 2016 poster.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani
DiprodhuseriAllison Shearmur
DiskénariyoniJessica Sharzer
AdhedhasarNerve
déning Jeanne Ryan
Dibintangi
DimusikiRob Simonsen
SinématografiMichael Simmonds
Dibesut déning
  • Madeleine Gavin
  • Jeff McEvoy
Perusahaan
prodhuksi
  • Allison Shearmur Productions
  • Keep Your Head Productions
  • Supermarche
Dibabar déningLionsgate
Tanggal metu
  • Juli 12, 2016 (2016-07-12) (SVA Theater)
  • Juli 27, 2016 (2016-07-27) (United States)
Suwéné
96 minutes[1][2]
NagaraUnited States
BasaInggris
Rantaman$20 million[3]
Kalarisan$61.7 million[4]

Nerve ya iku filem teknologi-thriller petualangan nom-noman saka Amérika taun 2016, filem iki disutradarani Henry Joost lan Ariel Schulman, naskah filem iki ditulis déning Jessica Sharzer, dhedhasar saka novèl taun 2012 kang judhulé padha. filem iki dibintangi Emma Roberts, Dave Franco lan Juliette Lewis, lan muter ing tujuan gim vidéo online truth or dare, kang ngèntukaké wong pratélan minangka "pemain" utawa "pengamat" ing gim kang intensif.

Filem iki digebyakaké ing SVA Theater tanggal 12 Juli taun 2016,[5] lan digebyakaké déning Lionsgate ing biyoskup tanggal 27 Juli taun 2016. filem iki nampa tanggepan kang manéka warna lan nampa pikolèhan punjul $39 yuta.[6]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Emma Robert minangka Vee, paraga protagonis utama ing gim Nerve
  • Dave Franco minangka Ian/Sam, kancané Vee ing gim Nerve
  • Juliette Lewis minangka Nancy, ibuné Vee
  • Emily Meade minangka Sydney, salah siji kancané Vee
  • Miles Heizer minangka Tommy, salah siji kancané Vee
  • Kimiko Glenn minangka Liv, salah siji kancané Vee
  • Samira Wiley minangka Azhar, salah siji kancané Tommy
  • Ed Squires minangka Chuck
  • Brian Marc minangka J.P.
  • Marc John Jefferies minangka Wes
  • Colson "Machine Gun Kelly" Baker minangka Ty
  • Casey Neistat minangka dhèwèké dhéwé

Gebyagan[besut | besut sumber]

Filem digebyakaké ana ing  School of Visual Arts ing kutha New York tanggal 12 Juli, kang ditekani para pemainé bebarengan karo Casey Neistat.[5] Filem iki uga digebyakaké ing Comic-Con[7] tanggal 21 Juli. Filem digebyakaké ing biyoskup tanggal 27 Juli taun 2016.[8]

Rujukan[besut | besut sumber]