Negeri Pelangi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Negeri Pelangi
Ras-muhamad.png
Pambesut Maftuhah Hamid
Panganggit Ras Muhamad
Juru samak Teguh Prastowo
Nagara Indonesia
Pangecapan Galangpress
Kala babar
2013
Kaca 164 kaca
ISBN 978-602-8174-91-6

Negeri Pelangi (cara Jawa: ꦤꦒꦫꦶꦏꦸꦮꦸꦁ Nagari Kuwung) inggih punika serat bab babad réggaé lan serat kaping pisan anggitanipun Ras Muhamad.[1] Serat punika nyariyosaken lelampahanipun duta réggaé Indonésia ingkang tindak dhateng Étiopia.[2] Buku punika ugi nyariosaken bab musik ingkang saged dados pambebasan lan kamardikan kanggo tiyang-tiyang ingkan terjajah. Bilih panjenengan tumbas buku punika, panjengan olèh kaset tembang-tembangipun Ras Muhamad wonten album Negeri Pelangi. Juru warta, sutresna, lan sanèsipun sami dugi rikala serat punika dipunbabaraken ing Kebayoran Baru, Jakarta Kidul.[3] Kajawi punika, serat Negeri Pelangi ugi mratélakaken babadipun musik réggaé, lelampahanipun Haile Selassie, filosofinipun dreadlock, sarta babagan Bob Marley.[2] Serat ingkang dipunbabar déning Galangpress punika ugi dipunjangkepi bebungah kasèt ingkang ngawrat tembang-tembangipun Ras Muhamad saking album Negeri Pelangi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Perjalanan Ras Muhamad di Negeri Pelangi". Kabar Kampus. Dijupuk 15 November 2015. 
  2. a b c Ras Muhamad (2013). Negeri Pelangi. Yogyakarta: Galangpress. ISBN 978-602-8174-91-6. 
  3. "Kelahiran Negeri Pelangi Dirusak Gas Air Mata". Berdikari. Dijupuk 15 November 2015.