Nebraska (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nebraska
250px
Poster film Nebraska
Disutradarani Alexander Payne
Diprodhuseri Albert Berger
Ron Yerxa
Diskénariyoni Bob Nelson
Dibintangi Bruce Dern
Will Forte
June Squibb
Stacy Keach
Bob Odenkirk
Dimusiki Mark Orton
Sinématografi Phedon Papamichael
Dibesut déning Kevin Tent
Perusahaan
prodhuksi
Blue Lake Media Fund
Bona Fide Productions
Echo Lake Entertainment
FilmNation Entertainment
Dibabar déning Paramount Vantage
Tanggal metu
  • Mèi 23, 2013 (2013-05-23) (Festival Film Cannes)
  • Novèmber 15, 2013 (2013-11-15) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 24, 2014 (2014-01-24) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
115 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $12 juta[2]
Kalarisan $27,682,872[2]

Nebraska nggih punika filem drama komedi saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning sutradhara Alexander Payne. Albert Berger lan Ron Yerxa, ing filem niki kadhapuk dados juru damel. Sawetawis, skénario kaanggit déning Bob Nelson.[3] Juru paraga ingkang kaprcaya maragani filem punika antawisipun Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Stacy Keach lan Bob Odenkirk.[4]

Filem Nebraska dipuntepangaken kaping pisanipun nalika adicara Festival Film Cannes surya 23 Mei 2013.[5] Salajengipun kababar ing Amérikah Sarékat ing surya 15 November 2013 kanthi winatesan, lan surya 24 Januari 2014 kagem sagung pamirsa.[6] Mitur para juru kritik, Nebraska kalebet filem ingkang saé.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Bruce Dern minangka Woodrow T. "Woody" Grant
  • Will Forte minangka David Grant
  • June Squibb minangka Kate Grant
  • Bob Odenkirk minangka Ross Grant
  • Stacy Keach minangka Ed Pegram
  • Mary Louise Wilson minangka Bibi Martha
  • Missy Doty minangka Noel
  • Angela McEwan minangka Peg Nagy
  • Rance Howard minangka Paman Ray
  • Devin Ratray minangka Cole
  • Tim Driscoll minangka Bart

Pangalembana juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Nebraska nampi pangalembana saking para juru kritik. Punika katawis saking Rotten Tomatoes, ingkang mratélakaken bilih filem punika nggadhahi pandhemen dumugi 91%, adhedhasar saking 229 pambiji, kanthi rata-rata 8.1/10.[7] Sawetawis miturut Metacritic, filem punika nampi sekor 86 saking100, adhedhasar saking tanggepanipun 45 juru kritik.[8]

Box office[besut | besut sumber]

Panggiyaran filem Nebraska kasil ngempalaken arta dumugi $17,654,912 saking pamirsa Amerika Ler, lan $10,027,960 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $27,682,872, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $12 juta.[2]

Pada pembukaan akhir pekan secara terbatas, film ini mendapatkan $140,401, menempati posisi ke-26 di box office. Namun, pada pembukaan akhir pekan secara luas, film ini mendapatkan $1,552,426, menempati posisi ke-17 di box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Nebraska (15)". British Board of Film Classification. September 5, 2013. Dijupuk January 21, 2016. 
  2. a b c d "Nebraska (2013)". Box Office Mojo. Dijupuk March 3, 2018. 
  3. "Alexander Payne's Nebraska wraps filming in Montana, headed to Wyoming and South Dakota next". December 3, 2012. Dijupuk December 3, 2012. 
  4. Ford, Rebecca (September 17, 2013). "Alexander Payne's 'Nebraska' Trailer: Bruce Dern, Will Forte Hit the Road (Video)". The Hollywood Reporter. Dijupuk October 4, 2013. 
  5. Aftab, Kaleem (May 23, 2013). "Cannes Film Festival 2013 review: Nebraska - Alexander Payne's new film starring Bruce Dern". The Independent. Dijupuk March 3, 2018. 
  6. Jagernauth, Kevin (April 27, 2013). "Alexander Payne’s ‘Nebraska’ Gets Ready For Oscar With Fall Release Date Set". IndieWire. Dijupuk March 3, 2018. 
  7. "Nebraska (2013)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  8. "Nebraska reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]