ncdu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

NCurses Disk Usage
Ncdu screenshot.png
PangembangYoran Heling
Rilis pisananFèbruari 21, 2007; 15 taun kapungkur (2007-02-21)[1]
Versi rilis terbaru1.17 / April 28, 2022; 8 wulan kapungkur (2022-04-28)[1]
Basa pamrogramanC
Sistem operasiLinux, BSD, UNIX
PlatformPOSIX
JenisUtilitas diska
LisènsiLisènsi MIT
Situs webdev.yorhel.nl/ncdu

ncdu (NCurses Disk Usage) yaiku utilitas diska kanggo sistem Unix. Asal jenengé yaiku saka utilitas aran du kang ndarbèni ancas saèmper, nanging ncdu nganggo mukantara naraguna dhedhasar tèks (TUI) kang gumantung karo pustaka pamrograman ncurses.[2][3] Nalika programé dilakokaké, naraguna bisa navigasi nganggo tombol panah lan mbusak barkas sing ketarané njupuk akèh ruwang panyimpenan kanthi mijet tombol 'd'.[3][4][5] Vèrsi 1.9 lan sabanjuré bisa ngèkspor pratélan barkas sajeroning format JSON.

ncdu dirembakakaké Yoran Heling nalika nyinaoni basa pamrograman C lan dipigunakaké dhèwèké minangka panganalisa panganggoning diska ing sistem rémot sarana ssh.[3][6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Heling, Yoran. "Ncdu Release History". dev.yorhel.nl. Dibukak ing 29 Oktober 2022.
  2. "NCDU – Different way to obtain Disk Usage in Linux". Heitor Lessa. 17 April 2013. Diarsip saka sing asli ing 3 Maret 2016.
  3. a b c Thommes, Ferdinand (2018). "Weighing in with Ncdu". Linux Magazine. Kansas: Linux New Media USA, LLC.
  4. Kühnast, Charly (2007). "The sys admin's daily grind: ncdu" (PDF). Linux Magazine. Kansas: Linux New Media USA, LLC.
  5. "Inspecting Disk Usage (Ncdu)". Oscar - Brown University's Cluster. Dibukak ing 21 Sèptèmber 2021.
  6. "NCDU". Pittsburgh Supercomputing Center. Dibukak ing 21 Sèptèmber 2021.

Pranala njaba[besut | besut sumber]