Natrium nitrat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sampel natrium nitrat

Natrium nitrat ya iku jinis uyah ( Na N O 3), sing wis suwe digunakake minangka komposisi bahan bahan peledak lan bahan bakar roket padhet, uga ing gelas lan tembikar lapisan, lan wis ditambang kanthi akeh kanggo tujuan kasebut. Senyawa iki uga diarani caliche, saltpeter, lan soda niter. Natrium nitrat uga ditrapake kanthi sintetis kanthi menehi reaksi asam nitrat kanthi natrium karbonat utawa natrium bikarbonat (soda soda). Natrium nitrat nduweni sifat antimikroba mula digunakake minangka pengawet panganan . Senyawa iki ditemokake kanthi alami ing sayuran ijo. Kajaba iku, senyawa iki duweni potensi kesehatan kanggo nambah oksigen ing getih, saliyane efek sampinge kanggo kesehatan, utamane yen ana dosis sing akeh.

Paripustaka[besut | besut sumber]