Narutomaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Narutomaki wonten ing ramen

Narutomaki (鳴門巻き/なると巻き?) utawi naruto (ナルト/なると?) inggih punika jinising kamaboko, utawi surimi ingkang dipunproduksi wonten ing Jepang. Saben tugelan naruto punika gadhah pola spiral werni abang/ abrit utawi jambon kadosdene pusaran toya naruto wonten ing Selat Naruto ing antawisipun Pulo Awaji lan Shikoku ing Jepang. Pérangan punika ugi dados inspirasi kanggé nama karakter seri manga populer karya Mashahi Kishimoto, inggih punika Naturo. Istilah 'Narutomaki' uga dienggo minangka tembung sing ngrujuk marang simbol ("@").[1]

Produksi[besut | besut sumber]

KuthaYaizu, Shizuoka punika kondhang awit saking produksi naruto.[2]

Panganggenipun[besut | besut sumber]

Naruto punika kanggé tambahan wonten ing mi Jepang kados déné ramen Tokyo. Wonten ing sapérangan papan wonten ing Jepang, narutomaki ugi dipunginakaken minangka bahan kanggé oden lan nimono.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]