Nam ngiao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nam ngiao
230px
Nam ngiao di kota Chiang Rai dengan berbagai jenis mi
Jeneng liyanéNam ngeow
JinisSup mi
Panggonan asalBagian Shan
Tlatah utawa prajaThailand Utara dan Negara bagian Shan
Hawa ajanganPanas
Woworan pokokMi, daging sapi atau babi, tomat
Buku masakan: Nam ngiao  Médhia: Nam ngiao
Nam ngiao

Nam ngiao ( Thai: น้ำเงี้ยว , kocapan [ná(ː)m ŋía̯w] ) utawa nam ngio ( Thai: น้ำงิ้ว , kocapan [ná(ː)m ŋíw] )) yaiku ulah-ulahan sop utawa kari saka wong Tai Yai sing manggon ing lor-wétan Burma, provinsi Yunnan, China lan Thailand lor, utamane ing Provinsi Mae Hong Son . Janganan iki misuwur amarga liwat sajian Thailand lor. [1] Nam Ngiao nduweni titikan rasa kang pedhes lan tajem. [2]

Bahan dhasar[besut | besut sumber]

Sup iki digawe ngaggo mi; jinis sing paling asring dipigunakaké ya iku chin kang adhedhasar beras sing difermentasi, senadyan kuaitiao utawa mie liyane uga bisa digunakake. Daging sapi utawa daging babi iku bahan utama liyane, lan kue getih (pitik utawa daging babi) diiris bentuke kothak. Irisan tomat menehi sajiane panggan kerasang semu asem lan sedhep ditambah lombok goreng lan bawang putih nambahi pedhes. [3] Bahan-wigati kang sing nyedhiyani luwih akeh rasa yaiku Tua Na, sedele fermentasi digunakake ing Thailand Lor, lan pasta udang sing kadhangkala dipigunakaké minangka pengganti. Nam ngiao asring dianggo karo kulit babi.

Sanadyan sup iki wiwitane dadi panganan Shan, [4] nam ngiao sing misuwur banget ing Thailand Lor ing Provinsi Phrae lan dianggep minangka salah sawijining masakan mupangat ing tradhisi Lanna, sing ditrapake ing pestha lan adicara mligi. [5]

Rujukan[besut | besut sumber]

[[Kategori:Sup]] [[Kategori:Kaca sing nganggo sintaksis gambar lawas]]