N. Riantiarno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

N. Riantiarno (lair 6 Juni 1949 wonten Cirebon, Jawa Kulon) inggih punika panulis, wartawan, lan sastrawan. Piyambakipun miyata wonten Akademi Teater Nasional Indonésia (ATNI), Jakarta. Taun 1977 piyambakipun mrakarsani lan mandhégani Teater Koma lan dumugi sapunika aktif ndamel pagelaran karya-karyanipun piyambak. Piyambikipun dados satunggalipun tiyang ingkang mrakarsani jumenengipun Majalah Zaman, lan pungkasaning pamimpin ariwarta Matra.

Sawijining lakon ingkang kondhang saking piyambakipun, inggih punika Opera Kecoa. Piyambakipun ndamel novèl ingkang irah-irahanipun Ranjang Bayi ingkang mimpang wonten sayembara ariwarti Femina lan novèl kanthi irah-irahanipun Percintaan Senja ugi menang wonten sayembara majalah Kartini. Karya sanèsipun inggih punika kados Semar Gugat (drama,1995), Cinta yang Serakah (drama,1996). Taun 1978 piyambakipun ndhèrèk International Writing Program wonten ing Universitas Lowa, Kitha Lowa, Amérika Sarékat[1].

Karya[besut | besut sumber]

Karyanipun inggih punika:

  • Lakon Opera kecoa
  • Lakon Semar Gugat (drama, 1995)
  • Lakon Cinta Yang Serakah (drama, 1996)
  • Novel Ranjang Bayi
  • Novel Percintaan Senja

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Piyambakipun lulusan saking Akademi Teater Nasional Indonesia (ATNI).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rampan, Korrie Layun, 1953- (2000). Leksikon susastra Indonesia (Cet. 1 ed.). Jakarta: Balai Pustaka. ISBN 9796663589. OCLC 47208002.CS1 maint: multiple names: authors list (link)