Myxomicota

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mycetozoa saka Ernst Haeckel taun 1904 Kunstformen der Natur (Wangun seni ing alam)
Jamur lendhir Stemonitis fusca ing Skotlandia, UK
Fuligo septica, jamur lendhir "dog vomit"

Myxomicota utawa jamur lendhir plasmodial iku salah sijiné jinis protista.[1] Myxomicota iku jinis protista kang mèper karo jamur.[1] Struktur vegetativé Myxomicota iku kasebut plasmodium.[1] Plasmodium iku massa sitoplasma kang duwé inti akèh lan ora diwatesi déning dhindhing sèl kang kuwat.[1] Ing fase vegetativé plasmodium owahé iku ameboid ing ndhuwuré substrat lan bisa nyerna mikroorganisme lan partikel-partikel bahan organik kang mbosok ing njero selé.[1] Plasmodium bakal nerusaké fase vegetatif sakwéné kahanan lingkungané apik.[2] Ciri-ciriné Myxomicota kang mèmper karo jamur iku nalika fase stadium awak woh

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)(Pratiwi, D.A.(2007)."Biologi SMA untuk Kelas X Jilid 1".Jakarta:Erlangga. Hal.60)
  2. ^ (id)(Pratiwi, D.A.(2007)."Biologi SMA untuk Kelas X Jilid 1".Jakarta:Erlangga. Hal.61)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Myxomicota&oldid=831558"