Mustofa Bisri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
K.H.Mustofa Bisri
Mustofa Bisri.jpg
Lair Mustofa Bisri
Pakaryan Penceramah
Politisi
Sastrawan
Budayawan
Parté pulitik Parté Kebangkitan Bangsa

KH. A. Mustofa Bisri misuwur kanthi nama Gus Mus (lair ing Rembang, Jawa Tengah, 10 Agustus 1944; umur 74 taun) ya iku panjenengané sesepuh Pondok Pesantren Raudlatuh Tholibin, Leteh, Rembang uga dadi Rais Syuriah PBNU. Panjenengané dadi salah sijiné tokoh pendeklarasi Parté Kebangkitan Bangsa lan perancang logo PKB kang digunakaké nganti seprene.

Mustofa Bisri, panjenengané uga kagolong dadi penyair lan panyerat kolom kang misuwur ing kalangan sastrawan uga budayawan. Karya-karyané ya iku mbahas babagan dhasar-dhasar Agama Islam kaya ta :(pertalan, Penerbit Abdillah Putra Kendhal, 1401 H), Ensklopedi Ijma' (pertalan sesarengan KH. M.A. Sahal Mahfudh, Pustaka Firdaus, Jakarta, 1987), Nyamuk-Nyamuk Perkasa dan Awas, Manusia (gubahan carita anak-anak, Gaya Favorit Press Jakarta, 1979), Kimiya-us Sa'aadah (pertalan basa Jawa, Assegaf Surabaya), Syair Asmaul Husna (basa Jawa, Penerbit Al-Huda Temanggung), Ohoi, Kumpulan Puisi Balsem (Pustaka Firdaus, Jakarta, 1991,1994), Tadarus, Antalogi Puisi (Prima Pustaka Yogya, 1993), Mutiara-mutiara Benjol (Lembaga Studi Filsafat Islam Yogya, 1994), Rubaiyat Angin lan Rumput (Majalah Humor lan PT. Matra Media, Cetakan II, Jakarta, 1995), Pahlawan lan Tikus (kumpulan pusisi, Pustaka Firdaus, Jakarta, 1996), Mahakiai Hasyim Asy'ari (pertalan, Kurnia Kalam Semesta Yogya, 1996), Metode Tasawuf Al-Ghazali (pertalan lan komentar, Pelita Dunia Surabaya, 1996), Saleh Ritual Saleh Sosial (Mizan, Bandung, Cetakan II, September 1995), Pesan Islam Sehari-hari (Risalah Gusti, Surabaya, 1997), Al-Muna (Syair Asmaul Husna, Basa Jawa, Yayasan Pendidikan Al-Ibriz, Rembang, 1997). Lan siji manèh ya iku Fikih Keseharian (Yayasan Pendidikan Al-Ibriz, Rembang, sesarengan Penerbit Al-Miftah, Surabaya, Juli 1997).[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "KH. A. Mustofa Bisri". 13 May 2012. 


Pranala njaba[besut | besut sumber]