Musiyum Prangko Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Musiyum Prangko Indonésia ya iku salah sawijining panggonan wisata kang ana ing Taman Mini Indonesia Indah Jakarta.[1] Musiyum iki diresmèkaké tanggal 29 September 1983 kang minangka gagasan Ibu Tien Soeharto (Ibu Negara).[1] Ambané musiyum iki 9.500 mèter pesagi.[1] Ing platarané ana tugu kang wanguné bal donya lan manuk dara kang duwé tenger lagi maca layang kang nglambangakan visi lan misi PT Pos Indonésia.[1] Musiyum Prangko dihiasi ukiran-ukiran lan reca-reca gaya Bali Jawa, diubengi pager témbok kanthi lawang gapura cacah loro kang niru modhèl dhasar Candhi Bentar.[2] Ing pérangan kiwa lan tengen ana rong yasan kang ambané 402 m2.[2] Pérangan tengen kanggo pengelola lan papan pertemuan, déné sish kiwa kanggo kantor pos.[2] Museum ini mamerake kolèksi prangko Indonésia lan jaban rangkah.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d muséumindonesia.com Diundhuh tanggal 15 Agustus 2011
  2. a b c d tamanmini.com Diundhuh tanggal 15 Agustus 2011