Musiyum Louvre

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Musée du Louvre
Le Louvre - Aile Richelieu.jpg
Pura Louvre
Dikukuhaké 1793
Pernah Palais Royal, Musée du Louvre,
75001 Paris, Prancis
Jinis Musiyum seni, Musiyum desain/tekstil, situs sajarah
Dhayoh

8.3 juta (2007)[1]
8.5 juta (2008)[2]
8.5 juta (2009)[3]
8.8 juta (2011)[4]

  • Peringkat pisanan nasional
  • Peringkat pisanan global
Dhirèktur Henri Loyrette
Kurator Marie-Laure de Rochebrune
Aksès transportasi umum
  • Palais Royal – Musée du Louvre Metro-M.svg Paris m 1 jms.svg Paris m 7 jms.svg
  • Louvre-Rivoli Metro-M.svg Paris m 1 jms.svg
Situs jaringan www.louvre.fr

Musiyum Louvre (basa Prancis Musée du Louvre) iku sawijining musiyum seni ing Paris, Prancis. Musiyum iki dibuka ing 1793 lan saiki ambané 60.000 m². Sajeroning taun 2007 musseum iki duwé 8 300 000 pangunjung. Musiyum Louvre kalebet musiyum ingkang paling ageng, musiyum seni ingkang paling kathah dipunkunjungi masarakat lan kalebet monumen sajarah ing donya. Musiyum Louvre manggèn ing Rive Droite Seine, Arondisemen kapisan ing Paris, Prancis. Kathah koleksi watawis langkung saking 35.000 piranti jaman prasajarah ngantos abad ke-19 dipunpamerkan ing areal ingkang wiyaripun 60.600 mèter pasagi.

Musiyum punika manggèn ing Pura Louvre (utawi Palais du Louvre) ingkang kawitanipun awujud bètèng ingkang dipunyasa wekdal abad kaping-12 wekdal pamaréntahan Philip II.

Kolèksi[besut | besut sumber]

Mona Lisa, The Virgin and Child with St. Anne, Venus de Milo, Code of Hammurabi, Winged Victory of Samothrace

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Sandler, Linda (25 February 2008). "Louvre's 8.3 juta Visitors Make It No. 1 Musiyum Worldwide". Bloomberg. Dijupuk 17 April 2008. 
  2. ^ "Fréquentation record en 2008 pour le musée du Louvre contrairement au Musée d'Orsay". La Tribune (France). 9 January 2009. Dijupuk 1 February 2009. 
  3. ^ "Exhibition and muséum attendance figures 2009" (PDF). London: The Art Newspaper. April 2010. Dijupuk 20 May 2010. 
  4. ^ "Le Louvre a accueilli 8,8 millions de visiteurs en 2011". Radio-Canada with Agence France-Presse. 3 January 2012. Dijupuk 15 April 2012.