Muséum Australia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Museum Australia)
Museum Australia, Sydney

Museum Australia punika wangun muséum ingkang paling sepuh kang dumunung wonten ing tlatah Australia, minangka ndadosake reputasi internasional ing lapangan sajarah alam ugi antropologi. Museum punika anggadahi corak koleksi zoologi vertebrata lan invertebrata, kang paling wangun ugi paling sae inggih punika mineralogi, palaeontologi, lan antropologi. Kajaba dipun mumpangatake kangge pamer, muséum punika uga anggadahi mupangat sanes kangge riset panelitian pribumi lan program komunitas.

Museum Australia ingkang dumunung wonten ing College Street, Sydney lan misuwur kanthi asma aslinipun inggih punika Museum Kolonial utawi Museum Sydney. Museum Australia katuran asma malih ing taun 1836 tepatipun wulan Juni déning ing salah satunggalipun partemuan Sub-Komite, muséum punika ugi ditetapake jroning salah satunggalipun usulan utawi argumentasi minangka katetepake kathi asma kang lawas inggih punika Museum Australia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muséum_Australia&oldid=982860"