Australian Museum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Museum Australia)
Australian Museum, Sydney

Australian Museum (cara Jawa: Musiyum Ostrali) punika wangun musiyum ingkang paling sepuh kang dumunung wonten ing tlatah Australia, minangka ndadosake reputasi internasional ing lapangan sajarah alam ugi antropologi. Museum punika anggadahi corak koleksi zoologi vertebrata lan invertebrata, kang paling wangun ugi paling saé inggih punika mineralogi, palaeontologi, lan antropologi. Kajaba dipunmumpangatake kanggé pamer, musiyum punika uga anggadahi mupangat sanès kanggé riset panelitian pribumi lan program komunitas.

Australian Museum ingkang dumunung wonten ing College Street, Sydney lan misuwur kanthi asma aslinipun inggih punika Museum Kolonial utawi Museum Sydney. Australian Museum katuran asma malih ing taun 1836 tepatipun wulan Juni déning ing salah satunggalipun partemuan Sub-Komite, musiyum punika ugi ditetapake sajeroning salah satunggalipun usulan utawi argumentasi minangka katetepake kathi asma kang lawas inggih punika Australian Museum.

Pranala njaba[besut | besut sumber]