Musakhan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Musakhan
Mushakhan Dish.jpg
AjanganMeal
Panggonan asalPalestine
Tlatah utawa prajaLevant
Woworan pokokChicken, sumac, onion, taboon bread, olive oil
Buku masakan: Musakhan  Médhia: Musakhan

Musakhan ( Arab: مسخّن‎‎ ) minangka sajian masakan Arab Palestina, kasusun saka pitik panggang sing dipanggang karo bawang, sumac, allspice, kunyit, lan kacang cemara goreng sing disajekake roti roti . Kutha iki uga dikenal minangka muhammar ( Arab: محمر‎‎ ). Iki asring dianggep minangka panganan nasional Palestina. Uga dadi sajian sing misuwur banget ing segi telu Arab, wilayah sing cedhak karo desa Iksal lan Sandala, lan Druze Israel lan Arab Israel ing Israel Lor. [1] [2] Asale saka wilayah Tulkarm lan Jenin . [3]

Piring kasebut gampang digawe lan bahan-bahan sing dibutuhake gampang dipikolehi, sing bisa uga populer kanggo sajian kasebut. Akeh bahan sing digunakake — minyak zaitun, sumac lan kacang pinus - asring ditemokake ing masakan Palestina . Piring kasebut uga misuwur ing Levant (Palestina, Israel, Suriah, Libanon & Yordania), utamane ing antarane warga Palestina, Arab Israel lan Yordania .

[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Trevor Mostyn (1983). Jordan: A Meed Practical Guide. Middle East Economic Digest Limited. ISBN 978-0-9505211-8-3.
  2. Haaretz (10 November 2014). "After Death Threats, Palestinian Food-serving U.S. Restaurant Closes". Diarsip saka sing asli ing 1 December 2017. Dibukak ing 24 April 2018.
  3. Albala, Ken. Food Cultures of the World Encyclopedia [4 volumes]: [Four Volumes]. p. 293.
  4. Ghillie Basan (January 2007). The Middle Eastern Kitchen. Hippocrene Books. pp. 189–. ISBN 978-0-7818-1190-3.