Menyang kontèn

Mujigae-tteok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Mujigae-tteok
Jeneng liyanéRainbow rice cake
JinisTteok
Panggonan asalKorea
Olah-olahan nasional gegayutanKorean cuisine
Woworan pokokRice flour
Buku masakan: Mujigae-tteok  Médhia: Mujigae-tteok
Korean name
Hangul무지개떡
Hanjan/a
Alihaksara Koréa Kang Sinampurnamujigae-tteok
McCune–Reischauermujigae-ttŏk

Mujigae-tteok ( Hangul무지개떡 ) utawa jajan sega pelangi yaiku tteok lapis (jajan beras) kanthi warna-warna padha karo pelangi. [1] Iki digunakake kanggo acara khusus kayata pesta, pesta, utawa pesta kaya doljanchi (ulang tahun pertama), hwangapjanchi (ulang taun ke-60). Jeneng alternatif kanggo mujigae-tteok kalebu saektteok ( 색떡 ) lan saekpyeon ( 색편 ), kalorone tegese "kue beras warna". [2]

Tambahan pewarna panganan ndadekake mujigae-tteok beda karo macem - macem jinis seolgi-tteok, kayata baek-seolgi putih. [3] Kang digawe dening steaming legi non-ketan gajih glepung ing Siru (kukusan). [4] Glepung beras sing digawe legi digawe kanthi pertama mecah pari sing direndhem lan dicampur karo larutan madu utawa gula. Glepung banjur digosok ing antarane telapak tangan kanggo campuran bahan sing padha lan pungkasane ayak. Pewarna panganan, umume gardenia (kuning), bubuk tripe rock (abu-abu), bubuk mugwort (ijo), lan bubuk lidah setan (jambon), banjur ditambahake lan dicampur karo banyu sithik. Glepung beras warna lan putih (tanpa warna) banjur dilebokake ing siru kain kanthi udakara 2 centimetres (0.79 in) lapisan sing kandel lan dikukus.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Mujigaetteok" 무지개떡. Korean-English Learners' Dictionary. National Institute of Korean Language. Dibukak ing 23 June 2017.
  2. "Mujigae-tteok" 무지개떡. Doopedia (ing basa Korea). Doosan Corporation. Dibukak ing 23 June 2017.
  3. "Mujigae-tteok" 무지개떡. Doopedia (ing basa Korea). Doosan Corporation. Dibukak ing 23 June 2017.
  4. National Institute of Agricultural Science & Technology, RDA (2008). "Saekpyun (Mujigae Tteok)" 색편(무지개떡). Hanguk-ui jeontong hyangto eumsik 2: Seoul & Gyeonggi-do 한국의 전통 향토 음식 2: 서울·경기도 [Korea Traditional Local Food 2: Seoul & Gyeonggi-do]. Paju, Gyeonggi Province: Kyomunsa. kc. 413. ISBN 9788936309169 – lumantar Korea Traditional Knowledge Portal, KIPO.