Muhammad Yusuf Hasyim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

KH. Muhammad Yusuf Hasyim ya iku tokoh Islam ing Indonésia.[1] Yusuf Hasyim uga naté dadi pangasuh ing Pondhok pesantrèn Tebu Ireng wiwit taun 1965 nganti 2006.[1] KH. Muhammad Yusuf Hasyim iku putrané KH. Hasyim Asy'arie kang paling pungkasan.[1] KH Yusuf Hasyim lair ing Jombang, Jawa Timur, 3 Agustus 1929 lan séda ing Surabaya, Jawa Timur, 14 Januari 2007 ing umur 77 taun dimakamaké ing makam kulawarga ing lingkungan Pondhok pesantrèn Tebu Ireng.[1] Pak Ud, jeneng akrabé, saliyané pinter ing bab agama ya uga pinter ing bab pulitik.[1] Nyatané pak Ud uga naté gawé parté pulitik ya iku Parté Kebangkitan Umat.[1] Ing taun 2006, Pak Ud uga mrakarsai ngadeké unit pandhidhikan ma'had aly ing Tebu Ireng.[1] Kuwi minangka jawaban amarga mrosoté kadher ulama wiwit puluhan taun kapungkur.[1] Sanajan wis sepuh, Pak Ud ora tau bosen ngekèi naséhat-naséhat kang apik marang para santri.[1]

Karir[besut | besut sumber]

  1. Pengasuh Pondhok pesantrèn Tebu Ireng, Jombang, Jawa Timur, nganti 13`April 2006,
  2. Anggota DPR RI,
  3. Wakil Ketua MPP PPP,
  4. Ketua Umum Parté Kebangkitan Umat (PKU).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i [1](12 Juni 2011)
  2. Pak Ud(21 Juni 2011)