Muhammad Diponegoro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Muhammad Diponegoro (éjaan Jawa: Muhammad Dipanegara, lair ing Yogyakarta, 28 Juni 1928 - surud 9 Mèi 1982) ya iku sastrawan, dramawan, wartawan, juru lukis, sarta pangripta lagu sura Indonésia.[1] Kanthi sesinglon Ben Hashem, dhèwèké nulis carkak lan geguritan wiwit taun 50an.[2] Carkak kang dhèwèké tulis kaya ta Kèdatangan, Kèbohongan Yang Nyata, Odah, Alice, lan Duel.[3] Carkak-carkak iku ditulis kanggo radhio Australia.[2] Dhèwèké uga nulis drama kang judhulé Iblis, sarta novèl kang judhulè Siklus.[3] Saliyané nulis drama, dhèwèké uga nyadur drama saka manca, kaya ta karyané Tennessee Williams, Lionel Abel, lan Saki.[2] Kajaba nulis carkak, drama, lan novèl, dhèwèké uga mèlu militèr lan dadi jurnalis.[1] Sajeroning jagad militèr, dhèwèké nduwéni pangkat lètnan loro kanthi gelar pangudi vèteran.[1] Sajeroning jagad jurnalisme, dhèwèké tau dadi wakil pangarep umum lan dadi wakil pangarep rédhaksi kalawarta Suara Muhammadiyah, sarta dadi komisaris PT. Percetakan Persatuan ing Yogyakarta.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c Rustapa 1997, k. 290.
  2. a b c d Rustapa 1997, k. 291.
  3. a b Rustapa 1997, k. 293.


Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Rustapa, Anita K. (1997). Antologi Biografi Pengarang Sastra Indonesia 1920-1950. Jakarta: Depeartemen Pendidikan dan Kebudayaan. ISBN 979-459-796-3 Priksa gandra |isbn= (pitulung).