Mudra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Boeddhabeeld in de Candhi Mendut TMnr 60016386.jpg
Arca Buda Wairocana ing Candhi Mendut nuduhake Dharmachakra Mudrā, sikap tangan pamutaran roda dharma.

Mudra (saka basa Sangskreta lan tegesé "lambang" utawa "cap") iku tatacara sajeroning agama Hindhu lan Buda kanggo nata driji tangan kanthi khas utawa anggota awak liyané minangka sarana ngibadah. Nanging kerepé namung ngenani tangan waé.