Mudra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Boeddhabeeld in de Candhi Mendut TMnr 60016386.jpg
Arca Buda Wairocana ing Candhi Mendut nuduhake Dharmachakra Mudrā, sikap tangan pamutaran roda dharma.

Mudra (saka basa Sangskreta lan tegesé "lambang" utawa "cap") iku tatacara sajroning agama Hindhu lan Buda kanggo nata driji tangan kanthi khas utawa anggota awak liyané minangka sarana ngibadah. Nanging kerepé namung ngenani tangan waé.