Mudra

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Boeddhabeeld in de Candhi Mendut TMnr 60016386.jpg
Arca Buddha Wairocana ing Candhi Mendut nuduhake Dharmachakra Mudrā, sikap tangan pamutaran roda dharma.

Mudra (saka basa Sangskreta lan tegesé "lambang" utawa "cap") iku tatacara sajroning agama Hindu lan Buddha kanggo nata driji tangan kanthi khas utawa anggota awak liyané minangka sarana ngibadah. Nanging kerepé namung ngenani tangan waé.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mudra&oldid=1049200"