Mu'min

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Mu'min (Basa Arab: مؤمن‎) punika istilah Islam sajeroning basa Arab ingkang asring kasebat sajeroning Al-Qur'an, ingkang anggadahi makna "wong kang iman", ugi kagolong piyantun Muslim ingkang pikantuk ugi saged nyakupi sadaya perkara kahendak Gusti Allah ingkang maha kuaos,kasarta anggadahi iman ingkang kuwat salebetipun manah.Banjur tasih kathah ulama ingkang nguntabake " mu'min boten sadaya anggadahi arti "wong kang iman" nanging tumprap piyantun ingkang pasrah ugi nyerahake sadaya urusan donya supados ditata déning Din Islam. Pangertian sanèsipun inggih punika mu'min saged ugi dipunartikake minangka umat utawa piyantun muslim ingkang saged ngaturaken ugi nyengkuyung kamanan minangka dados Muslim.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]