Mrica Sichuan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sichuan pepper, including husks, seeds and stems.jpg

Mrico Sichuan ( Chinese ) (uga mrica Szechuan, mrica Szechwan, abu cucuk Tionghoa, mrica Tionghoa, mrica rotan, lan mrico mala [1] ) minangka rempah-rempah sing umume digunakake ing masakan Sichuan ing Provinsi Sichuan kidul-kulon China. Yen dipangan ngasilake efek nyenyet, mati rasa amarga ana hidroksi-alpha sanshool ing lada. [2] Biasane digunakake ing masakan Sichuan kayata mapo doufu lan pot panas Chongqing, lan asring ditambahake karo mrico cabai kanggo nggawe rasa sing dikenal minangka málà ( Chinese "numb-spiciness"). [3]

Sanajan jenenge, mrica Sichuan ora ana gandhengane karo mrica ireng utawa mrica cabai . Kalebet ing genus global Zanthoxylum ing kulawarga Rutaceae, sing kalebu jeruk lan rue . [4] Spesies sing gegandhengan digunakake ing masakan ing sawetara negara liyane ing Asia .

Sanajan jenenge, mrica Sichuan ora ana gandhengane karo mrica ireng utawa mrica cabai . Kalebet ing genus global Zanthoxylum ing kulawarga Rutaceae, sing kalebu jeruk lan rue . [5] Spesies sing gegandhengan digunakake ing masakan ing sawetara negara liyane ing Asia .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Wei (15 December 2019). "Sichuan Pepper: Your Questions Answered". redhousespice.com. Dibukak ing 6 October 2020.
  2. Holliday, Taylor (23 October 2017). "Where the Peppers Grow". Slate.com. Dibukak ing 15 October 2020.
  3. Gritzer, Daniel; Dunlop, Fuchsia (13 January 2020). "Get to Know Málà, Sichuan Food's Most Famous Flavor". seriouseats.com. Dibukak ing 15 October 2020.
  4. Zhang, Mengmeng; Wang, Jiaolong (October 2017). "Zanthoxylum bungeanum Maxim. (Rutaceae): A Systematic Review of Its Traditional Uses, Botany, Phytochemistry, Pharmacology, Pharmacokinetics, and Toxicology". International Journal of Molecular Sciences. 18 (10): 2172. doi:10.3390/ijms18102172. PMC 5666853. PMID 29057808. Dibukak ing 15 October 2020.
  5. Zhang, Mengmeng; Wang, Jiaolong (October 2017). "Zanthoxylum bungeanum Maxim. (Rutaceae): A Systematic Review of Its Traditional Uses, Botany, Phytochemistry, Pharmacology, Pharmacokinetics, and Toxicology". International Journal of Molecular Sciences. 18 (10): 2172. doi:10.3390/ijms18102172. PMC 5666853. PMID 29057808. Dibukak ing 15 October 2020.