Panuluh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Mpu Panuluh)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Mpu Panuluh iku pujangga sastra Jawa kang urip nalika jaman pamaréntahan Jayabaya saka Karajan Kediri ing Jawa, Indonésia. Panjenengané misuwur mligi amarga ngrampungaké panulisan Kakawin Bhāratayuddha kang dirintis déning seduluré, Mpu Sedah. Mpu Panuluh uga nulis Kakawin Hariwangsa lan Ghatotkacasraya.

Pranala njaba[besut | besut sumber]