Kakawin Bhāratayuddha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kaca kapisan édisi kakawin Bhāratayuddha déning Gunning (1903) dalam aksara Jawa.

Kakawin Bhāratayuddha iku sawijining kakawin ing basa Jawa Kuna. Kakawin iki salah sijining kakawin sing misuwur dhéwé ing sajarah sastra Jawa Kuna. Karya sastra iki dianggit déning Mpu Sedah lan Mpu Panuluh. Taun panganggitan iki katulis mawa sangkala sang akuda-śuddha-candramā. Sangkala iki tegesé taun 1079 Saka utawa taun 1157 Masehi.

Sumber[sunting | sunting sumber]

  • (jv) R. Ng. Poerbatjaraka. 1952. Kapustakan Djawi. Djakarta: Djambatan.