Mosul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kitha Mosul

Mosul inggih punika satunggaling kitha ing nagari Irak, minangka kutha krajan Governorat Ninawa. Kitha punika muaranipun wonten Kali Tigris wonten 396 km saking lèr Baghdad. Wonten ing taun 2002 kitha punika gadhah gunggung sing ndunungi 1.739.800 jiwa lan dados kitha paling ageng kaping tiga wonten Irak sasampunipun Baghdad saha Basra.