Monnaie de Paris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Suwasana Monnaie de Paris, 11 quai Conti, 75006 Paris

Monnaie de Paris utawa misuwur minangka Paris Mint utawa kanthi administratif disebat "Direction of Coins and Medals", ya iku sawijining pusat administrasi saka pamaréntahan Prancis kang duwé tanggung jawab déning babagan panerbitan koin lan medali sarta wujud barang-barang sajinisé. Museum Monnie uga misuwur nyimpen koin-koin kuno patilasan sajarah Prancis.

Minangka taun 2007, panjenengané Mint dadi sawijining nama komersial saka "Department of Coins and Medals" ya iku wujud saka kementrian Ékonomi, Keuangan lan Industri. Minangka duwé hak autonomi panjenengané Mint uga duwé "legal personality" ing kaputusan Act No. 2006-1666 budget for 2007[1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Loi21 Dhésèmber, 2006, art. 36.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

48°51′23.79″N 2°20′20.52″E / 48.8566083°N 2.3390333°E / 48.8566083; 2.3390333