Moneyball (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Moneyball
250px
Poster film Moneyball
DisutradaraniBennett Miller
DiprodhuseriMichael De Luca
Rachael Horovitz
Brad Pitt
DiskénariyoniAaron Sorkin
Steven Zaillian
Carita déningStan Chervin
AdhedhasarMoneyball: The Art of Winning an Unfair Game
déning Michael Lewis
DibintangiBrad Pitt
Jonah Hill
Philip Seymour Hoffman
Chris Pratt
DimusikiMychael Danna
SinématografiWally Pfister
Dibesut déningChristopher Tellefsen
Perusahaan
prodhuksi
Scott Rudin Productions
Michael De Luca Productions
Plan B Entertainment
Dibabar déningColumbia Pictures
Tanggal metu
Suwéné
133 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$50 juta[2]
Kalarisan$110.206.216[3]

Moneyball yaiku film drama Amerika Serikat taun 2011 kang disutradarani dening Bennett Miller lan digawe dening Michael De Luca, Rachael Horovitz lan Brad Pitt . Naskah film iki ditulis dening Aaron Sorkin lan Steven Zaillian, nalika crita ditulis dening Stan Chervin adhedhasar buku Moneyball: Art of Winning and Unfair Game dening Michael Lewis . Juru paraga film iki yaiku Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman lan Chris Pratt .

Film Moneyball wiwit ditayangke ing Festival Film Internasional Toronto tanggal 9 September 2011 [4] lan ditayangke ing Amerika Serikat tanggal 23 September 2011.[5] Film iki entuk komentak apik saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Brad Pitt minangka Billy Beane, manajer umum klub Oakland Athletics
    • Reed Thompson minangka Billy Beane enom
  • Jonah Hill minangka Peter Brand, asisten manajer Billy
  • Philip Seymour Hoffman minangka Art Howe, klub manager kanggo Oakland Athletics
  • Robin Wright minangka Sharon, bekas bojone Billy lan ibune Casey
  • Chris Pratt minangka Scott Hatteberg, pamuter klub Oakland Athletics
  • Stephen Bishop minangka David Justice, pemain klub kanggo Oakland Athletics
  • Reed Diamond minangka Mark Shapiro, manajer umum klub Cleveland India
  • Brent Jennings minangka Ron Washington, pelatih klub Oakland Athletics
  • Ken Medlock minangka Grady Fuson, pandhuan klub kepala ing Oakland Athletics
  • Tammy Blanchard minangka Elizabeth Hatteberg, garwane Scott Hatteberg
  • Jack McGee minangka John Poloni, pandhuan klub kanggo Oakland Athletics
  • Nick Searcy minangka Matt Keough, pemain klub kanggo Oakland Athletics
  • Casey Bond minangka Chad Bradford, pemain klub kanggo Oakland Athletics
  • Nick Porrazzo minangka Jeremy Giambi, pemain klub Oakland Athletics sing pindah ing klub Philadelphia Phillies
  • Kerris Dorsey minangka Casey Beane, putri saka Billy lan Sharon
  • James Shanklin minangka bapak Billy
  • Diane Behrens minangka ibune Billy
  • Takayo Fisher minangka sekretaris Suzanne, Billy
  • Miguel Mendoza minangka Ricardo Rincon, pemain klub Cleveland Indians ing ngendi Oakland Athletics rekrut nalika transfer pemain tengah-musim
  • Adrian Bellani minangka Carlos Peña, pemain klub Oakland Athletics sing pindhah menyang klub Detroit Tigers
  • Art Ortiz minangka Eric Chavez, pemain klub Oakland Athletics
  • Royce Clayton minangka Miguel Tejada, pemain klub Oakland Athletics
  • Marvin Horn minangka Terrence Long, pemain klub Oakland Athletics
  • Brent Dohling minangka Mark Ellis, pemain klub Oakland Athletics

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Film moneyball entuk komentar apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 94%, miturut 248 komentar, kanthi rating rata-rata 8/10.[6] Adhedhasar Metacritic, film entuk skor 87 saka 100, adhedhasar 42 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[7] Adhedhasar CinemaScore, film iki entuk nilai "A" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F.[8]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Moneyball (12)". British Board of Film Classification. September 5, 2011. Dijupuk September 9, 2011. 
  2. Kaufman, Amy (September 22, 2011). "Movie Projector: Brad Pitt vs. 'Lion King,' 'Dolphin Tale' for No.1". Los Angeles Times. Dijupuk September 22, 2011. 
  3. "Moneyball (2011)". Box Office Mojo. Dijupuk February 20, 2018. 
  4. "TIFF 2011: U2, Brad Pitt, George Clooney Films Featured At 2011 Toronto International Film Festival". The Huffington Post. July 26, 2011. Dijupuk August 25, 2011. 
  5. Dargis, Manohla (September 22, 2011). "Throwing a Digital-Age Curveball". The New York Times. Dijupuk February 20, 2018. 
  6. "Moneyball (2011)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 20, 2018. 
  7. "Moneyball reviews". Metacritic. Dijupuk February 20, 2018. 
  8. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]