Mohsen Sadr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mohsen Sadr
Mohsen Sadr.png
Prime Minister of Iran 30th
Linggih
6 June 1945 – 30 October 1945
RatuMohammad Reza Pahlavi
Kang sadurungéEbrahim Hakimi
Kang sawiséEbrahim Hakimi
President of the Senate
Linggih
11 September 1960 – 11 September 1964
Kang sadurungéHassan Taqizadeh
Kang sawiséJafar Sharif-Emami
Rerincèn dhiri
Lair1871
Mahallat, Markazi Province, Iran
PatiOktober 19, 1962(1962-10-19) (umur 91)
Tehran, Iran

Mohsen Sadr (uga dikenal dening gelar: Sadr ol-Ashraf [II]) (1871[1]– 19 Oktober 1962))[2]na Perdhana Mentri Iran .

Dheweke lair ing Mahallat, Markazi ing taun 1871 minangka putra saka Seyyed Hossein 'Fakhr ol-Zakerin', salah sijining pendeta sugih, dening putri Hajji Molla Akbar Khorassani. Piyambakipun pikantuk gelar "Sadr ol-Ashraf" sasampunipun pamanipun sedhèrèkipun Seyyed Sadr ed-Din 'Sadr ol-Ashraf, ingkang dados menantu saking kudeta ingkang sanget gadhah pengaruh Anoushirvan (Shir) Khan Qajar Qovanlou 'Eyn ol-Molk' 'Etezad od-Doleh' (sepupu Nasser ed-Din Shah)[3]Mohsen 'Sadr ol - Ashraf dadi tutor kraton kanggo salah sijine putra Nasereddin Shah, lan njabat ing akeh jabatan pamarentah senior ing karirane, kayata Presiden Mahkamah Agung ing Tehran, Gubernur Khorasan, Ketua Majelis, Menteri Kehakiman (kaping lima), Perdhana Mentri taun 1945 lan Senator (kaping pindho). Sawise Pangeran Prince Abdol-Hossein mati Mirza Farmanfarma ing taun 1939 dheweke dadi eksekutor kehendak pungkasan Farmanfarma lan wali anak-anake.

Pati[besut | besut sumber]

Dheweke tilar donya ing Teheran saka kanker ing otak nalika tanggal 19 Oktober 1962 nalika umur 91 taun.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. [1]
  2. [2]
  3. L.A. Ferydoun Barjesteh van Waalwijk van Doorn, "Mistaken Identities: Anoushirvan (Shir) Khan (Qajar Qovanlou) Eyn ol-Molk Etezad od-Doleh and Prince Ali Qoli Mirza Etezad os-Saltaneh," in: Qajar Studies II, Journal of the International Qajar Studies Association, Rotterdam/Santa Barbara/Tehran 2002, pp. 91-150. ISBN 90-5613-065-X
  4. [3]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  • 'Alí Rizā Awsatí (عليرضا اوسطى), Iran in the Past Three Centuries (Irān dar Se Qarn-e Goz̲ashteh - ايران در سه قرن گذشته), Volumes 1 and 2 (Paktāb Publishing - انتشارات پاکتاب, Tehran, Iran, 2003). ISBN 964-93406-6-1 (Vol. 1), ISBN 964-93406-5-3 (Vol. 2).
  • L.A. Ferydoun Barjesteh van Waalwijk van Doorn, "Mistaken Identities: Anoushirvan (Shir) Khan (Qajar Qovanlou) Eyn ol-Molk Etezad od-Doleh and Prince Ali Qoli Mirza Etezad os-Saltaneh," in: Qajar Studies II, Journal of the International Qajar Studies Association, Rotterdam/Santa Barbara/Tehran 2002, pp. 91-150. ISBN 90-5613-065-X
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Ebrahim Hakimi
Prime Minister of Iran
1945
Kang sawisé
Ebrahim Hakimi
Kang sadurungé
Hasan Taqizadeh
President of Senate of Iran
1960–1964
Kang sawisé
Jafar Sharif-Emami