Mohammad Shah Qajar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mohammad Shah Qajar
Khaqan son of Khaqan[1]
Mohammad Shah Qajar.jpg
Shah of Iran
Panjenengan23 October 1834  – 5 September 1848
LeluhurFat′h Ali Shah Qajar
PanerusNaser al-Din Shah Qajar
Lair(1808-01-05)5 Januari 1808
Tabriz, Persia
Surud5 Sèptèmber 1848(1848-09-05) (umur 40)
Tehran, Persia
AstanaFatima Masumeh Shrine, Qom, Iran
GariniMalek Jahan Khanom
WivesSee below
Putra
Rincèn
Jeneng dawa
Mohammad Shah Qajar
WangsaQajar
BapaAbbas Mirza
IbuAsieh Khanom
AgamaShia Islam
Tughra

Mohammad Shah Qajar (lair Mohammad Mirza, Pèrsi: محمد شاه قاجار ) (5 Januari 1808 - 5 September 1848) yaiku Raja Persia saka dinasti Qajar (23 Oktober 1834 - 5 September 1848).

Munggah Tahta[besut | besut sumber]

Mohammad Shah putra putra Abbas Mirza , pangeran putra lan gubernur Azerbaijan [2] minangka anak saka Fat'h Ali Shah Qajar , Shah saka Dinasti kasebut. Ing wiwitan, Abbas Mirza dadi pewaris pilihan Shah. Nanging, sasampunipun seda, Shah milih Mohammad dados ahli warisipun. Sasampunipun tilar donyan Shah, Ali Mirza , salah satunggaling putranipun, ngupados ngawontenaken tahta minangka oposisi kanggé Mohammad. Pamrentahane kira-kira nganti 40 dina. Nanging, dheweke kanthi cepet digulingaké ing tangan Mirza Abolghasem Ghaem Magham Farahani , sawijining politisi, ilmuwan, lan penyair.

Ndeleng Uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Amanat, Abbas (1997), Pivot of the Universe: Nasir Al-Din Shah Qajar and the Iranian Monarchy, 1831-1896, Comparative studies on Muslim societies, I.B.Tauris, k. 10, ISBN 9781860640971 
  2. History of Qajar Iran[pranala mati]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Mohammad Shah Qajar
Lair: 5 January 1808 Tilar donya: 5 September 1848
Iran
Kang sadurungé
Fat′h Ali Shah Qajar
Shah of Persia
1834–1848
Kang sawisé
Nasser-al-Din Shah Qajar

Cithakan:Kings of Qajar Dynasty