Vlad Ţepeş: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
|mother = Cneajna dari [[Moldavia]]
}}
'''Vlad III, Pangeran Wallachia''' (c. 1431 – Desember 1476), dipuntepangdipuntèpang dados '''Vlad Ţepeş''' (Romanian: '''Vlad Țepeș''' {{IPA-ro|ˈvlad ˈt͡sepeʃ|pron}} utawi '''Dracula''' (dalam [[Basa Indonesia]] asring dipunuwali dados Drakula), inggih punika [[pangeran]] [[Wallachia]] ingkang gadahi kuasa ing taun 1448, lajenglajèng ing 1456 ngantos 1462 lan ing taun 1476.<ref name="Dracula"/>
 
Ing sejarah, Vlad misuhur badhebadhè perlawananipun kaliyan ekspansièkspansi [[Kesultanan Utsmaniyah]]<ref>[http://www.romaniatourism.com/dracula.html Count Dracula's Legend]</ref> lan hukuman kejam ing oiyambakipun ngelampahi ing musuh-musuhipun.<ref name=Britannica>{{cite web | title = Vlad III | year = 2010 | publisher = Encyclopædia Britannica Online | url = http://www.britannica.com/EBchecked/topic/631524/Vlad-III | accessdate = 26 May 2010}}</ref>
 
Vlad III misuhur amargi menginspirasimènginspirasi [[nama]] karakterkaraktèr [[vampir]] padaing novel [[Bram Stoker]] taun [[1897]], ''[[Drakula]]''.<ref name=Britannica/>
 
== Asma ==

Menu navigasi