Samawéda: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
46 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
gambar
c (r2.7.3) (Bot: Ngowah sk:Sámavéd dadi sk:Sámavéda)
(gambar)
{{inuseuntil|28 Pebruari}}
{{Hindu sastra}}
[[Gambar:Simbol Hindu.jpg|thumb|Simbol Hindu]]
 
'''Samaweda''' ([[Sanskerta]]: सामवेद, sāmaveda, saking urat tembung sāman "wirama" + [[weda]] "pengetahuan") inggih punika kempalan mantra-mantra ingkang dipunparingi tanda wirama. Samaweda minangka perangan saking [[Catur Weda]] ingkang dipunsebat ugi "Kidung Weda Suci". Samaweda ngemot 1875 mantram, dene 1800 mantram minangka pangulangan saking [[Rgveda]] saha 75 mantram sanesipun panci kasusun wonten ing sastra punika.
 

Menu navigasi