Kodhak: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: perak → pérak , terkenal → kondhang, : → :, hitam → ireng
(→‎Jinising Kamera: éjaan, replaced: Sahingga → Saéngga)
(éjaan, replaced: perak → pérak , terkenal → kondhang, : → :, hitam → ireng)
 
'''Kamera''' inggih punika pranti kanggé ngrekam bayangan ingkang kawujadaken saking [[cahya]] ingkang katingalan utawi panyinaran elektromagnetis sanès.<ref name="internet 1"/> Kamera punika dipun-ginakaken kanggé kagiyatan [[fotografi]]. Nama kamera punika asalipun saking camera obscura, ateges “papan ingkang peteng”. Perangan-perangan wonten ing kamera inggih punika lensa cembung (lensa objektif), diafragma wonten ing antawis lensa punika ingkang ginanipun kanggé ngatur ambanipun lensa saéngga saged nglajengaken cahya ingkang mlebet, perangan salajengipun inggih pelat filem negative.<ref name="internet 1"/> Rekaman wonten ing kamera punika saged awujud cuwèran [[kimia]] umpaminipun gambar [[foto]] utawi sinyal elektrik umpaminipun kamera TV.<ref name="internet 1"/>
Prosès dalanipun cahya inggih punika lensa objektif ingkang gadah mupangat kanggé ndamel bayangan nyata punika dipuncilikake, lan diwalik wonten pelat peka cahya. Kangge ndamel bayangan ingkang saé lan terang jarak bayangan kedah dipunatur kanthi nggeser lensa wonten njawi utawa njero. Kangge ngatur cahya dipun-ginakaken diafragma. Pelat potret (filem) dipun-ginakaken kanggé babagan kaca utawa seluloid ingkang dilapisi gelatin lan perakpérak bromide, ingkang ngasilakhen gambar negatif. Lajeng Nyetakaken gambar negatif punika wonten ing kertas filem (kertas peka), saéngga mbentuk gambar positif.<ref name="internet 1">[http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2118354-pengertian-kamera/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
Merek-merek kamera ingkang langkung terkenalkondhang wonten ing jaman sapunika inggih Canon, kamera Sony, Olympus, dll.
 
== Sajarah Kamera ==
'''Badan kamera'''
 
Papan ingkang kedap cahya ananging namung salah satunggaling papan ingkang dumados dalan mlebetipun cahya. Sasampunipun ngliwati badan kamera cahya punika difokuskan kaliyan lensa supados saged mbakar filem. Wonten ing badan kamera punika wonten tombol-tombol pengatur :
 
• Aperature (ingkang ngatur diafragma)
'''Jinising Film andhedhasar jinisng bahan lan sensitifitasipun'''
Film hitamireng putih
 
Film warna
352.737

besutan

Menu navigasi