Borough (New York City): Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
12 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: pérangan saking → péranganing (3)
(éjaan, replaced: Desa → Désa, nggadahi → gadhah (4))
(éjaan, replaced: pérangan saking → péranganing (3))
 
{{Borough di NYC}}
Sedaya borough dipunbentuk ing taun 1898 ngantos konsolidasi, ing wates kutha ing wanci punika dipuntetepaken. Borough the Bronx wiwiti punika pérangan sakingpéranganing New York County ingkang sadèrèngipun dipunparingake déning [[Westchester County]], ngantos Bronx County dipunbentuk taun [[1914]]. Borough Queens wiwité namung madeg saking pérangan barat Queens County ingkang langkung ageng , ngantos [[Nassau County, New York|Nassau County]] dipunbentuk déning pemberian tanah saking Queens County ingkang nglingkupi tiga kutha pérangan timur taun [[1899]]. Borough Staten Island kanthi resmi namanipun Borough Richmond ngantos namanipun dipun-gantos ing taun [[1975]] kanggé merefleksiaken sebutanipun ingkang umum ing masarakat.
Saben-saben borough dipunwakili déning [[Présidhèn Borough]] lan, kaliyan sanèsipun Manhattan, gadhah sebuah balai borough (fungsinya sami lan menetap ing [[Manhattan Municipal Building]]). Sejak penghapusan [[Dewan Pertimbangan New York City|Dewan Pertimbangan]] taun [[1990]] (amargi [[Dewan Pertimbangan City of New York v. Morris|kepemimpinan]] [[Mahkamah Agung Amérika Sarékat|Mahkamah Agung AS]] taun 1989<ref>[http://www.law.cornell.edu/supct/html/historics/USSC_CR_0489_0688_ZS.html Cornell Law School Supreme Court Collection: Board of Estimate of City of New York v. Morris], [[Cornell Law School]]. Accessed September 11, 2008.</ref>) présidhèn borough sakpuika gadhah kekuasaan èksekutif ingkang alit, lan boten wonten mupangatipun lègislatif ing salebeting borough. Sebagian ageng kekuasaan èksekutif dipunterapaken déning [[Walikota New York City]], lan mupangati lègislatif inggih punika tugas saking anggota [[Dewan New York City]]. Amargi statusipun aruoa county, saben borough ugi gadhah tiyang [[Jaksa Distrik]] kadasta county sanèsipun ing praja New York. Pinten-pinten hakim pangadilan sipil ugi kapilih ing lingkup borough, meski kanthi umum saged nglayani sadaya kutha.
=== Désa bersejarah ===
* [[St. George, Staten Island]]
== Marble Hill ==
[[Marble Hill, Manhattan|Marble Hill]] inggih punika sebuah [[enklave dan eksklave|enklave]] alit ing daratan Amérika Utara ingkang katingal kadasta pérangan sakingpéranganing the Bronx, ananging punika pérangan sakingpéranganing Manhattan. Saksampune peningkatan lalu lintas kapal ing taun 1890-an, Korps Insinyur Angkatan Darat AS yasa [[Harlem River Ship Canal]] ingkang ngewahi Marble Hill dados pulau. Kanal sungai lama dipunisi taun [[19 lan nggayutaken Marble Hill ing daratan.
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan

Menu navigasi