Menyang kontèn

Mimolette

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Mimolette minangka keju sing diproduksi kanthi tradisional ing sekitar kutha Lille, Prancis . Ing Prancis uga dikenal kanthi jeneng Boule de Lille sawise kutha asale, [1] utawa vieux Hollande amarga asale asale saka keju Edam Walanda.

Katrangan[besut | besut sumber]

Mimolette duwe bentuk bola lan mirip karo melon kanton. Biasane bobote udakara 2 kg (udakara 4,5 pon) lan digawe saka susu sapi. Jeneng kasebut asale saka tembung Prancis mi-mou (feminin mi-molle ), tegese "semi-alus", sing nuduhake tekstur berminyak saka keju sing atos iki. [2] Werna keju oranye sing padhang asale saka bumbu alami, annatto . [3] Nalika digunakake ing jumlah cilik, utamané minangka colorant pangan, annatto nambah ora roso discernible [4] utawa ambu. Kulit warna abu-abu Mimolette sing umure katon saka tungau keju sing ditambahake ing ndhuwur keju, sing bisa nambah rasane.

Mimolette bisa dikonsumsi kanthi tataran tuwa. Nalika luwih enom, rasane padha karo Parmesan. [5] Akeh sing luwih seneng nalika "ekstra-lawas" ( extra-vieille ). [6] Ing wektu kasebut, bisa dadi angel banget kanggo ngunyah, lan daging ngicipi rasa kaya kemiri.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Mimolette (ou Boule de Lille)". Le Guide du Fromage (ing basa Prancis). Dibukak ing 2021-04-24.
  2. "Mimolette". The Gourmet Cheese of the Month Club (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-04-24.
  3. Karlin, M.; Anderson, E.; Reinhart, P. (2011). Artisan Cheese Making at Home: Techniques & Recipes for Mastering World-Class Cheeses [A Cookbook]. Clarkson Potter/Ten Speed. kc. 91. ISBN 978-1-60774-044-5. Dibukak ing 10 April 2021.
  4. Lynch, B.; Smart, J.; Jones, D. (2019). Stir: Mixing It Up in the Italian Tradition. HMH Books. kc. 165. ISBN 978-0-547-41736-3. Dibukak ing 10 April 2021.
  5. "Mimolette". The Gourmet Cheese of the Month Club (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-04-24.
  6. "Mimolette Cheese, It's Illegal, Not Immoral, And It Might Make You Fat". Tried & Supplied (ing basa Inggris Karajan Manunggal). 2014-02-12. Dibukak ing 2021-04-24.