Mika Singh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Mika
Mika Singh at Fatlabs.jpg
Mika Singh at the Fatlabs studio working on his fifth studio album
Lair Amrik Singh
10 Juni 1977 (umur 38)
Durgapur, West Bengal
Jeneng liya Mika Singh
Pakarya Singer, Rapper, Songwriter
Taun akarya 1992-present
Situs jaringan www.mikasingh.in

Amrik Singh lair ning tanggal 10 Juni 1977 (umur 38), ning Durgapur, dheweke kondhang karo jeneng Mika dheweke iku penyanyi Pop lan Rapper saka India.[1] Bapaké Mika Singh iku Ajmer Singh Chandan (prlatih musik klasik ning sekolah tuwa ning India), ananging ibuné, Balbir Kaur uga pemerhati musik tradisional ning India.[1]

Karir[sunting | besut sumber]

Awal mula kariré diisi karo ngerilis single kaping pisanan ya iku Sawaan Mein Lag Gayi Aag ning taun 1998.[1] Wus akeh riptaané kang wis dikasilaké, kayata lagu kanggo film-film Bollywood, kayata film SINGH IS KINNG lan JAB WE MET.[1]

Mika iku kapten tim, juri lan uga mentor saka STAR Plus Music Ka Maha Muqqabla kanggo tim Mika's Blasters.[1] Dheweké wis mroduksi film MITTI barengkaro musiké.[1] Publik ngenal dheweké amarga nggal konseré mesti laris lan akeh sing nonton.[1] kayata nalika konser kang tau ditekani déning 90.000 wong.[1] Mika uga wis ngeresmikaké studio albumé kang kaping limanénalika taun 2008.[1]

Ora namung kondhang amarga riptané, dheweké uga kerep nyolong perhatian masarakat karo berita-berita kang kontroversial babagan dheweké.[1] Salah sijiné nalika dheweké ambungan kanthi cara paksa karo Rakhi Sawant sasi Juni 2006 nalika dheweké ulang taun.[1] Pasca kadadian iku, ana kabar manawa ana priya kang digebuki amarga protes karo kadadean iku mau.[1] Akiré, Rakhi Sawant ngelaporaké Mika Singh marih pihak kang berwenang amarga tuduhan pelecehan seksual.[1] Ananging, akiré kasus mau bisa dirampungaké kanthi cara apik-apikan.[1] Dheweké tau ngurus vidio Film bebarengan karo Salman Khan lan Karena Kapoor.[2]

Album[sunting | besut sumber]

Album-album kang diripta déning Mika Singh[1]:

  • ISHQ BRANDY
  • DONALI
  • GABRU
  • SAAWAN MEIN LAG GAYEE AAG
  • JAAN QURBAN
  • OUT OF CONTROL PUNJABIS
  • SOMETHING SOMETHING
  • NAZREIN MILANE WALI
  • BILLO YAAR DI

Film[sunting | besut sumber]

Film-film kang dibintangi déning Mika Singh[1]:

  • MITTI (Januari 2010)
  • TOM DICK AND HARRY ROCK -AGAIN (aktor)
  • MY FRIEND GANESHA 2 (aktor)
  • WWW. LOVE.COM (aktor)

Penulis Lirik, Music Director[sunting | besut sumber]

Tetembangan kang diripta déning Mika Singh[1]:

  • 2010 Lamhaa
  • 2010 Once Upon a Time in Mumbai
  • 2010 Housefull
  • 2010 Toh Baat Pakki
  • 2010 Adhurs
  • 2010 F.A.L.T.U
  • 2010 Tom Dick and Harry Rock Again
  • 2010 Cabaret
  • 2009 De Dana Dan
  • 2009 Ajab Prem Ki Ghazab Kahani
  • 2009 Dil Bole Hadippa!
  • 2009 Quick Gun Murugun
  • 2009 Life Partner
  • 2009 Jai Veeru
  • 2009 Jugaas
  • 2009 Bad Luck Govind
  • 2008 Wafaa
  • 2008 Dil Kabaddi
  • 2008 Oye Lucky! Lucky Oye!
  • 2008 C Kkompany
  • 2008 My Friend Ganesha 2
  • 2008 Singh Is Kinng
  • 2008 Ugly Aur Pagli
  • 2008 Mission Istaanbul
  • 2008 Woodstock Villa
  • 2008 Mr. white Mr. black
  • 2007 Dus Kahaniyaan
  • 2007 Jab We Met
  • 2007 Dhol
  • 2007 Shootout At Lokhandwala
  • 2007 Nehle Pe Dehla
  • 2006 Apna Sapna Money Money
  • 2006 Pyaar Ke Side Effects
  • 2011 Tanu Weds Manu

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q (id)biografi Mika Singh dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. ^ (id)vidio Mika Singh dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mika_Singh&oldid=1013740"