Mika Singh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mika
Mika Singh at Fatlabs.jpg
Mika Singh at the Fatlabs studio working on his fifth studio album
Lair Amrik Singh
(1977-06-10) Juni 10, 1977 (age 39)
Durgapur, West Bengal
Jeneng liya Mika Singh
Pakaryan Singer, Rapper, Songwriter
Taun aktif 1992-present
Sana jaringan www.mikasingh.in

Amrik Singh lair ning tanggal (1977-06-10) Juni 10, 1977 (age 39), ning Durgapur, dheweke kondhang karo jeneng Mika dheweke iku penyanyi Pop lan Rapper saka India.[1] Bapaké Mika Singh iku Ajmer Singh Chandan (prlatih musik klasik ning sekolah tuwa ning India), ananging ibuné, Balbir Kaur uga pemerhati musik tradisional ning India.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Awal mula kariré diisi karo ngerilis single kaping pisanan ya iku Sawaan Mein Lag Gayi Aag ning taun 1998.[1] Wus akeh riptaané kang wis dikasilaké, kayata lagu kanggo film-film Bollywood, kayata film SINGH IS KINNG lan JAB WE MET.[1]

Mika iku kapten tim, juri lan uga mentor saka STAR Plus Music Ka Maha Muqqabla kanggo tim Mika's Blasters.[1] Dheweké wis mroduksi film MITTI barengkaro musiké.[1] Publik ngenal dheweké amarga nggal konseré mesti laris lan akeh sing nonton.[1] kayata nalika konser kang tau ditekani déning 90.000 wong.[1] Mika uga wis ngeresmikaké studio albumé kang kaping limanénalika taun 2008.[1]

Ora namung kondhang amarga riptané, dheweké uga kerep nyolong perhatian masarakat karo berita-berita kang kontroversial babagan dheweké.[1] Salah sijiné nalika dheweké ambungan kanthi cara paksa karo Rakhi Sawant sasi Juni 2006 nalika dheweké ulang taun.[1] Pasca kadadian iku, ana kabar manawa ana priya kang digebuki amarga protes karo kadadean iku mau.[1] Akiré, Rakhi Sawant ngelaporaké Mika Singh marih pihak kang berwenang amarga tuduhan pelecehan seksual.[1] Ananging, akiré kasus mau bisa dirampungaké kanthi cara apik-apikan.[1] Dheweké tau ngurus vidio Film bebarengan karo Salman Khan lan Karena Kapoor.[2]

Album[besut | besut sumber]

Album-album kang diripta déning Mika Singh[1]:

  • ISHQ BRANDY
  • DONALI
  • GABRU
  • SAAWAN MEIN LAG GAYEE AAG
  • JAAN QURBAN
  • OUT OF CONTROL PUNJABIS
  • SOMETHING SOMETHING
  • NAZREIN MILANE WALI
  • BILLO YAAR DI

Film[besut | besut sumber]

Film-film kang dibintangi déning Mika Singh[1]:

  • MITTI (Januari 2010)
  • TOM DICK AND HARRY ROCK -AGAIN (aktor)
  • MY FRIEND GANESHA 2 (aktor)
  • WWW. LOVE.COM (aktor)

Penulis Lirik, Music Director[besut | besut sumber]

Tetembangan kang diripta déning Mika Singh[1]:

  • 2010 Lamhaa
  • 2010 Once Upon a Time in Mumbai
  • 2010 Housefull
  • 2010 Toh Baat Pakki
  • 2010 Adhurs
  • 2010 F.A.L.T.U
  • 2010 Tom Dick and Harry Rock Again
  • 2010 Cabaret
  • 2009 De Dana Dan
  • 2009 Ajab Prem Ki Ghazab Kahani
  • 2009 Dil Bole Hadippa!
  • 2009 Quick Gun Murugun
  • 2009 Life Partner
  • 2009 Jai Veeru
  • 2009 Jugaas
  • 2009 Bad Luck Govind
  • 2008 Wafaa
  • 2008 Dil Kabaddi
  • 2008 Oye Lucky! Lucky Oye!
  • 2008 C Kkompany
  • 2008 My Friend Ganesha 2
  • 2008 Singh Is Kinng
  • 2008 Ugly Aur Pagli
  • 2008 Mission Istaanbul
  • 2008 Woodstock Villa
  • 2008 Mr. white Mr. black
  • 2007 Dus Kahaniyaan
  • 2007 Jab We Met
  • 2007 Dhol
  • 2007 Shootout At Lokhandwala
  • 2007 Nehle Pe Dehla
  • 2006 Apna Sapna Money Money
  • 2006 Pyaar Ke Side Effects
  • 2011 Tanu Weds Manu

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q (id)biografi Mika Singh dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. ^ (id)vidio Mika Singh dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mika_Singh&oldid=1013740"