Mieke Amalia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mieke Amalia
Mieke Amalia.jpg
LairMieke Amalia
PakaryanModel, Komedian Pemain filem,Aktris
Taun aktif1995 - sekarang
BojoHendra Wijaya (bercerai)
Tora Sudiro
AnakPernikahan dengan Tora Sudiro:
Azzahra Nabila
Nayara Kanahaya

Mieke Amalia (lair ing Bandung, 24 April 1977; umur 43 taun) ya iku modhèl, bintang iklan, komedian, lan aktris kang kondhang ing acara komedi Extravaganza.[1]

Mieke tau dadi gadis sampul majalah Mode taun 1993 iki, sakiwa-tengené sepuluh taun terakhir iki kerep metu ing médhia céthak lan tivi dadi modhèl iklan.[1] Kaya ta iklan produk pembalut wanita, shampo, obat nyamuk oles, filem, sepeda motor, nganti iklan sandal.[1] Uga tau dai bintang iklan bedak bayi, sabun detergen, lan bumbu masak.[1] Malah kepara saiki kerep metu dadi bintang iklan bank lan susu bubuk.[1] Saiki dhèwèké dikontrak karo "Sunsilk" dadi Miss Nuri.[1]

Mieke uga nyoba main filem garapan sutradara Jose Purnomo kang judhulé Angker Batu (2007).[2] Film iki dibintangi Mieke Bayu Virguna, Nuri Maulida, Susilo Badar, Imelda Therinne, lan Dan Kim.[2]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

FTv[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Virnie Ismail(09 Juli 2011)
  2. a b c d e Virnie Ismail(09 Juli 2011)