Michèle Alliot-Marie

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Michèle Alliot-Marie

Michèle Alliot-Marie (lahir 10 September 1946) ya iku Menteri Dalam Negeri Perancis. Lair ing Villeneuve-le-Roi, Val-de-Marne; bapake ya iku Bernard Marie, Walikota Biarritz. Sadurunge terjun marang pulitik, sing nduwèni gelar dhoktor ing hukum lan ilmu pulitik lan master ing etnologi iki kui dosen senior ing Universitas Paris I. Jenenge sering daksingkat dadi MAM. Pasangan uripe ya iku Patrick Ollier anggota parlemen saka UMP.

Awale, ndekne kui konsel ing Ciboure taun 1983-1988 lan ing kuta Biarritz taun 1989-1992. Sakwise kui dipilih dadi anggota Assemblée nationale makili Pyrénées-Atlantiques ing taun 1986 dadi anggota RPR. Ndekne uga dadi anggota Parlemen Éropah ing taun 1989-1992. Saka taun 1992 nganti 2002,uga njabat dadi Walikota Saint-Jean-de-Luz.

Jacques Chirac ngangkon dadi Sekretaris Nagara, menteri nom kang kerja ing ngisore Menteri Pendidikan Nasional Perancis, taun 1986-1988. Sakwise, ndekne njabat dadi Menteri Pemuda dan Ulah raga taun 1993-1995 ing ngisore Édouard Balladur. Ndekne uga njabat dadi ketua RPR tahun 1999 nganti 2002. Sejak 2002, ing kabinet Villepin dadi Menteri Pertahanan, wong wedok pertama ing jabatan iku. Mei-Juni 2002, ndekne uga dadi Menteri Veteran.Taun 2002-2007 uga dadi Menteri Pertahanan Perancis.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Nicolas Sarkozy
President of Rally for the Republic
1999–2002
Diganti déning:
Tidak ada. Gabungan Parté Union for a Popular Movement
Sing mengku  sadurungé:
Frédérique Bredin
Menteri Urusan Pemuda dan Ulah raga
1993-1995
Diganti déning:
Guy Drut
Sing mengku  sadurungé:
Alain Richard
Menteri Pertahanan
2002–2007
Diganti déning:
Hervé Morin
Sing mengku  sadurungé:
François Baroin
Menteri Dalam Negeri dan Wewengkon Teritori
2007-Sekarang
Diganti déning:
Sedang Menjabat