Michèle Alliot-Marie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Michèle Alliot-Marie

Michèle Alliot-Marie (lair 10 September 1946) ya iku Mantri Dalam Negeri Perancis. Lair ing Villeneuve-le-Roi, Val-de-Marne; bapake ya iku Bernard Marie, Walikota Biarritz. Sadurungé terjun marang pulitik, sing duwé gelar dhoktor ing hukum lan ngèlmu pulitik lan master ing ètnologi iki kui dhosèn senior ing Universitas Paris I. Jenenge sok daksingkat dadi MAM. Pasangan uripé ya iku Patrick Ollier anggota parlemen saka UMP.

Awale, ndekne kui konsel ing Ciboure taun 1983-1988 lan ing kuta Biarritz taun 1989-1992. Sawisé kui dipilih dadi anggota Assemblée nationale makili Pyrénées-Atlantiques ing taun 1986 dadi anggota RPR. Ndekne uga dadi anggota Parlemen Éropah ing taun 1989-1992. Saka taun 1992 nganti 2002,uga njabat dadi Walikota Saint-Jean-de-Luz.

Jacques Chirac ngangkon dadi Sekretaris Nagara, mantri nom kang kerja ing ngisore Mantri Pendidikan Nasional Perancis, taun 1986-1988. Sawisé, ndekne njabat dadi Mantri Pemuda dan Ulah raga taun 1993-1995 ing ngisore Édouard Balladur. Ndekne uga njabat dadi ketua RPR taun 1999 nganti 2002. Sejak 2002, ing kabinèt Villepin dadi Mantri Pertahanan, wong wédok pertama ing kalungguhan iku. Mèi-Juni 2002, ndekne uga dadi Mantri Veteran.Taun 2002-2007 uga dadi Mantri Pertahanan Perancis.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Kang sadurungé
Nicolas Sarkozy
President of Rally for the Republic
1999–2002
Kang sawisé
Tidak ada. Gabungan Parté Union for a Popular Movement
Kang sadurungé
Frédérique Bredin
Mantri Urusan Pemuda dan Ulah raga
1993-1995
Kang sawisé
Guy Drut
Kang sadurungé
Alain Richard
Mantri Pertahanan
2002–2007
Kang sawisé
Hervé Morin
Kang sadurungé
François Baroin
Mantri Dalam Negeri dan Wewengkon Teritori
2007-Sekarang
Kang sawisé
Sedang Menjabat