Mesjid Lala Mustafa Pasha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
جامع لالا مصطفى باشا
Mesjid Lala Mustafa Pasha
Lala Mustafa Paşa Camii / Τέμενος Λαλά Μουσταφά Πασά
St. Nikolaos Mustafa- Pascha-Moschee C.jpg
Informasi umum
PrenahFamagusta
de jure Siprus
de facto Siprus Lor
Koordhinat géografi35°07′30″N 33°56′34″E / 35.12490°N 33.94268°E / 35.12490; 33.94268Koordhinat: 35°07′30″N 33°56′34″E / 35.12490°N 33.94268°E / 35.12490; 33.94268
Afiliasi agama
Distrikde jure Distrik Famagusta
de facto Distrik Gazimağusa
Taun pamberkatan1328
StatusAktif minangka mesjid
Deskripsi arsitektur
Gaya arsitekturGothik
Yasa pratama simbulis1298
Spesifikasi
Menara1

Mesjid Lala Mustafa Pasha (Grikenlan: Τέμενος Λαλά Μουσταφά Πασά Temenos Lalá Moustaphá Pasá, Basa Turki: Lala Mustafa Paşa Camii), biyen dikenal minangka Katedral Santo Nikolas lan banjur kuwi minangka Mesjid Santa Sofia (Ayasofya) Mağusa, yaiku bangunan abad pertengahan paling gedhe ing Famagusta, Siprus. Dibangun saka 1298 nganti kira-kira 1400, bangunan kasebut ditahbiskake dadi katedral Katulik ing 1328. Katedral kasebut diobah dadi mesjid sawise Kekaisaran Utsmaniyah ngerebut Famagusta ing 1571 lan isih dadi mesjid nganti saiki. Sawise 1954, bangunan kasebut njupuk jeneng saka Lala Mustafa Pasha, Vizier Agung Kekaisaran Utsmaniyah saka Sokolovići ing Bosni, sing ngelayani Murat III lan mimpin pasukan Utsmaniyah ngelawan Venesia ing Siprus.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]