Mertéga kakao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Cithakan:Infobox oils

Fermenting biji kakao ing tegalan sisih wétan Honiara, ibukutha Kepulauan Solomon .

Mentega kakao, uga diarani lenga theobroma, minangka lenga kuning pucat, sing bisa dipetik sing dijupuk saka biji kakao . Iki digunakake kanggo nggawe coklat, uga sawetara salep, peralatan mandi, lan obat-obatan . [1] Mentega kakao duwe rasa lan aroma koko. Titik leburé mung ngisor suhu awak manungsa.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Cocoa butter". Encyclopædia Britannica. July 1998. Dibukak ing 10 September 2007.