Menara TV Kiev

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Menara Televisi Kiev

Menara TV Kiev punika salah satunggaling menara TV ingkang inggil ingkang wonten ing Kiev, Ukraina. Menara punika kaginakaken kanggé panyiaran radio lan TV. Menara TV Kiev dipunyasa nalika taun 1968 lan kapungkasan taun 1973. Wiwitanipun menara punika dipun-desain kanggé Moskow, nanging pamaréntah Uni Soviet nalika punika kepéngin menara ingkang langkung kokoh. Desain saking menara punika lajeng dipundamel wonten ing Kiev amargi ing Kiev mbetahaken menara pemancar gelombang TV piyambak.