Max Gluckman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Max Gluckman
Jeneng lair Herman Max Gluckman
Lair (1911-01-26)26 Januari 1911
Johannesburg
Pati 13 April 1975(1975-04-13) (umur 64)
Alma mater
Kondhang ing Conflict theories
Bojo Mary Gluckman
Karièr ngèlmiah
Babagan Antropologi sosial
Institutions Manchester school

Max Gluckman ya iku ahli antropologi saka Johannesburg, Afrika Kidul, kalairan 26 Januari 1911[1][2][3]. Max iki olèh pandhidhikan ana ing University of the Witwatersrand (BA) taun 1934. Sabanjuré ing University of Oxford lan olih gelar Ph.D. taun 1936[1]. Panlitian lapangan kang linakonan déning Max ya iku ana ing Afrika Kidul taun 1936-1938[4], Rhodesi lor utawa Zambia taun 1970, lan Israel taun 1963 nganti 1971[5]. Karya-karya akademis kang sinerat ya iku antarané ‘Analysis of a social situation in modern Zululand’ ana ing buku Bantu Studies (1940), The Judicial Process among the Barotse of Northern Rhodesia (1955), Order and Rebellion in Tribal Africa (1963), lan Politics, Law, and Ritual in Tribal Society (1965)[1][3]. Max minangka sarjana, guru, lan panlitia, dhèwèké nggawè pisumbangan kang utama ing bab sosial, pulitik, lan antropologi legal awit taun 1940an[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 278–279. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Max Gluckman | South African anthropologist". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-13. 
  3. a b "Max Gluckman - New World Encyclopedia". www.newworldencyclopedia.org (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-13. 
  4. "Max Gluckman - Anthropology - Oxford Bibliographies - obo" (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-13. 
  5. "Max Gluckman Facts". biography.yourdictionary.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-13.