Mary II saking Inggris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mary II
Queen Mary II.jpg
Ratu Inggris, Sekotlan lan Irlandia (salajengipun...)
Panjenengan 13 Fèbruari 1689 – 28 Dhésèmber 1694
Pamakuthan 11 April 1689
Leluhur James II lan VII
Panerus William III lan II
Co-monarch William III lan II
Astana 5 Maret 1695
Westminster Abbey, London
Èstrinipun William III lan II
Wangsa House of Stuart
Bapa James II lan VII
Ibu Lady Anne Hyde

Maria II (30 April 166228 Dhésèmber 1694) punika ratu Britania Raya ingkang jumeneng dados ratu Inggris lan Irlandia wiwit tanggal 13 Fèbruari 1689, lan ratu Sekotlan wiwit tanggal 11 April 1689 dumugi tilar donyanipun.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Waller, Maureen, "Sovereign Ladies: Sex, Sacrifice, and Power. The Six Reigning Queens of England." St. Martin's Press, New York, 2006. ISBN 0-312-33801-5


Sing mengku  sadurungé:
James II
Ratu Inggris lan Irlandia, Ratu Sekotlan
Wangsa Stuart

1689–1694
(sesarengan William III)
Diganti déning:
William III
tahta kiyambakan