Mary II saking Inggris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mary II
Queen Mary II.jpg
Ratu Inggris, Sekotlan lan Irlandia (salajengipun...)
Panjenengan13 Fèbruari 1689 – 28 Dhésèmber 1694
Pamakuthan11 April 1689
LeluhurJames II lan VII
PanerusWilliam III lan II
Co-monarchWilliam III lan II
Astana5 Maret 1695
Westminster Abbey, London
ÈstrinipunWilliam III lan II
WangsaHouse of Stuart
BapaJames II lan VII
IbuLady Anne Hyde

Maria II (30 April 166228 Dhésèmber 1694) punika ratu Britania Raya ingkang jumeneng dados ratu Inggris lan Irlandia wiwit tanggal 13 Fèbruari 1689, lan ratu Sekotlan wiwit tanggal 11 April 1689 dumugi tilar donyanipun.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Waller, Maureen, "Sovereign Ladies: Sex, Sacrifice, and Power. The Six Reigning Queens of England." St. Martin's Press, New York, 2006. ISBN 0-312-33801-5


Kang sadurungé
James II
Ratu Inggris lan Irlandia, Ratu Sekotlan
Wangsa Stuart

1689–1694
(sesarengan William III)
Kang sawisé
William III
tahta kiyambakan