Mary II saking Inggris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mary II
Queen Mary II.jpg
Ratu Inggris, Skotlandia lan Irlandia (salajengipun...)
Panjenengan 13 Februari 1689 – 28 Desember 1694
Pamakuthan 11 April 1689
Leluhur James II lan VII
Panerus William III lan II
Co-monarch William III lan II
Astana 5 Maret 1695
Westminster Abbey, London
Èstrinipun William III lan II
Dalem House of Stuart
Bapa James II lan VII
Ibu Lady Anne Hyde

Maria II (30 April 166228 Desember 1694) punika ratu Britania Raya ingkang jumeneng dados ratu Inggris lan Irlandia wiwit tanggal 13 Februari 1689, lan ratu Skotlandia wiwit tanggal 11 April 1689 dumugi tilar donyanipun.

Réferènsi[sunting | Owah sumber]

  • Waller, Maureen, "Sovereign Ladies: Sex, Sacrifice, and Power. The Six Reigning Queens of England." St. Martin's Press, New York, 2006. ISBN 0-312-33801-5


Sing mengku  sadurungé:
James II
Ratu Inggris lan Irlandia, Ratu Skotlandia
Wangsa Stuart

1689–1694
(sesarengan William III)
Diganti déning:
William III
tahta kiyambakan