Markisah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Macem-macem woh-wohan semangat ing pasar ing Portugal

Woh hasrat minangka woh saka pirang-pirang tanduran ing genus Passiflora . [1] [2] Woh-wohan gairah bunder utawa oval . [3] Bisa uga kuning, abang, ungu, lan ijo. Woh-wohan kasebut duwe pusat sing bisa dimasak jus sing akeh wiji.

Etimologi[besut | besut sumber]

Woh semangat kasebut diarani amarga iku salah sawijining jinis kembang semangat, terjemahan saka Inggris kanthi jeneng genus Latin, Passiflora, lan bisa uga ditulis "fruit fruit", "fruitfruit", utawa "fruit-fruit". [1] Udakara taun 1700, jeneng kasebut diwenehake dening para misionaris ing Brasil minangka bantuan pendhidhikan nalika nyoba ngowahi warga pribumi dadi Kristen ; jenenge flor das cinco chagas utawa "kembang saka limang tatu" kanggo nggambarake panyaliban Kristus lan wungune, [4] karo komponen tanduran liyane sing uga dijenengi sawise lambang ing Passion of Jesus . [5]

Macem-macem[besut | besut sumber]

  • woh-wohan semangat wungu (woh-wohan Passiflora edulis Sims),
  • woh karep kuning ( Passiflora edulis f. flavicarpa Deg. ),
  • granadilla manis ( Passiflora ligularis ),
  • granadilla raksasa ( Passiflora quadrangularis L. ). [6]

Migunakake[besut | besut sumber]

Bagéyan saka woh sing digunakake (dipangan) yaiku wiji jus pulp. Woh-wohan semangat uga bisa diperes kanggo nggawe jus . [1]

Markisah
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c Morton JF (1987). "Passionfruit, p. 320–328; In: Fruits of Warm Climates". NewCrop, Center for New Crops and Plant Products, Department of Horticulture and Landscape Architecture at Purdue University, W. Lafayette, Indiana. Dibukak ing 22 January 2020. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "morton" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "morton" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. Dennis S. Hill (16 July 2008). Pests of Crops in Warmer Climates and Their Control. Springer Science & Business Media. pp. 605–. ISBN 978-1-4020-6738-9.
  3. Morton JF (1987). "Passionfruit, p. 320–328; In: Fruits of Warm Climates". NewCrop, Center for New Crops and Plant Products, Department of Horticulture and Landscape Architecture at Purdue University, W. Lafayette, Indiana. Dibukak ing 22 January 2020.
  4. "Origin of the Name Passionfruit".
  5. Davidson, Alan (2014). Passion-fruit; In: The Oxford Companion to Food (page 597; Ed. 3). Oxford University Press, Oxford, UK. ISBN 978-0191040726.
  6. Experts from Dole Food Company; Experts from The Mayo Clinic; Experts from UCLA Center for H (13 January 2002). Encyclopedia of Foods: A Guide to Healthy Nutrition. Elsevier. pp. 195–. ISBN 978-0-08-053087-1.