Marek Grechuta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marek Grechuta
Lair (1945-12-10)Dhésèmber 10, 1945
Zamość, Poland
Surud Oktober 9, 2006(2006-10-09) (umur 60)
Kraków, Poland
Génre Sung poetry, Progressive rock
Pakaryan Singer-songwriter, pianist
Piranti Piano, Vocals
Mangsa akarya 1970–2006
Sana jaringan www.marekgrechuta.pl

Marek Michał Grechuta (10 Dhésèmber 1945 - 09 September 2006) - panjenengané ya iku penyanyi, penyair, komposer lan pelukis.Marek minangka duwé asal kebangsaan saka Polen kang lair ing Zamość. Panjenengané nuntut ngèlmu lan sinau ana in pawiyatan luhur Universitas Teknologi ing Kraków taun 1967.

Biografi[besut | besut sumber]

Dhèwèké lair ing Zamość. Ing 1966 sak panaliten dhewek diyasa grup musik Anawa. Ing taun sabanjuré piyambakipun dianugerahi bebingah ing acara Kontes Nasional Student Musicians VI(VI Ogólnopolski Konkurs Piosenkarzy Studenckich). Lagune kang misuwur ya iku: "Niepewność", "Korowód", "Tango Anawa". Ing 1971 piyambakipun ngiwa Anawa lan ngadekake grup anyar kang sinebat WIEM. Ing taun 1976 piyambakipun bareng Jan Kanty Pawluśkiewicz nggawe musik "​​Szalona lokomotywa". Lagune dijupuk saka puisi Polen abad 19 lan 20. Dhèwèké uga nulis sawetara lagu kanggo bocah-bocah. Marek Grechuta tilar donya ing 2006 ing Krakau.

Album[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]