Marcos Alonso Mendoza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marcos Alonso
Marcos Alonso Mendoza.jpg
Alonso ing klub Chelsea taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Marcos Alonso Mendoza[1]
Tanggal lair (1990-12-28) 28 Dhésèmber 1990 (umur 28)[2]
Papan lair Madrid, Spanyol
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[2]
Posisi main Bék
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 3
Karir nom
1999–2008 Real Madrid
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2010 Real Madrid B 39 (3)
2010 Real Madrid 1 (0)
2010–2013 Bolton Wanderers 35 (5)
2013–2016 Fiorentina 58 (4)
2014Sunderland (silihan) 16 (0)
2016– Chelsea 55 (12)
Tim nasional
2009 Spanyol U19 3 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21 January 2018.


Marcos Alonso Mendoza (pangucap cara Spanyol: [ˈmarkos aˈlonso menˈdoθa];lair tanggal 28 Dhésèmber 1990) ya iku juru main bal-balan profèsional Spanyol sing main minangka bèg kiwa utawa juru main sayap kanggo klub Liga Primér Inggris klub Chelsea F.C.

Dhèwèké miwiti kariré ing klub Real Madrid CF, banjur diterusaké ing klub Bolton Wanderers ing Inggris lan banjur ing klub ACF Fiorentina ing Italia. Suksès ing klub kasebut njalari Chelsea mènèhi kontrak kanggo dhèwèké kanthi rega £ 24 yuta ing taun 2016.

Karir klub[besut | besut sumber]

Real Madrid[besut | besut sumber]

Alonso ing Real Madrid CF ing taun 2010. Lair ing Madrid, Alonso gabung karo akadhemi mudha Real Madrid CF wektu ésih bocah. Ing taun 2008, dhèwèké éntuk mlebu ing timReal Madrid Castilla sing main ing Segunda División B, lan pisanan muncul ing tim cadhangan nalika tanggal 22 Fèbruari 2008, main ing pertandhingan iku kanthi skor 0-1 mungsuh AD Alcorcón.[3] Tanggal 11 Dhésèmber 2009, Alonso pisanan diundang déning skuad utama - kang dilatih déning Manuel Pellegrini - kanggo pertandhingan La Liga mungsuh Valencia CF. Debuté diwiwiti tanggal 4 April taun sabanjuré nalika dhèwèké dadi pengganti Gonzalo Higuaín ing menit 90 nalika menang 2-0 mungsuh Racing de Santander.[4]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Premier League clubs submit squad lists" (PDF). Premier League. 4 February 2014. k. 32. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 16 March 2014. Dijupuk 22 January 2018. 
  2. a b "Marcos Alonso". Premier League. Dijupuk 22 January 2018. 
  3. "0–1: Castigo excesivo" [0–1: Excessive punishment] (ing basa Spanish). Real Madrid C.F. 22 February 2010. Diarsip saka sing asli ing 22 January 2018. Dijupuk 22 January 2018. 
  4. "Ronaldo and Higuain on target". ESPN Soccernet. 4 April 2010. Dijupuk 22 January 2018.