Marcel Dupre

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Cithakan:InuseBP

Marcel Dupré

Marcel Dupré (pocaping cara Prancis: [ma?s?l dypre]) (lair 3 Mèi 1886 – tilar donya 30 Mèi 1971) ya iku sawijining kompnis, organis, pianis, lan pendhidhik musik Perancis.[1] Dhèwèké ya iku juru main orgel kaping nem ing Perancis.[1] Jalaran keahliane, dhèwèké njabat minangka guru besar ing konservatorium (akademi musik ing Paris).[1] Dhèwèké kerep nganakake konser musik ing manéka penjuru tlatah Éropah, lan uga Amérika.[1] Pertunjukane tansah kasil.[1] Keahlian musike uga dikenal jalaran dhèwèké mainake musik saka Sebastian Bach lan dadi improvisator ulung.[1] Dhèwèké nyipta musik orgel, piano, lan orkestra, banjur lagu-lagu motet sarta Mazmur.[1] Dhèwèké marisake cara main orgel lan pedoman kanggé permainan improvisasi.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Hassan Shadily & Redaksi Ensiklopedi Indonesia (Red & Peny)., Ensiklopedi Indonesia Jilid 2 (CES-HAM). Jakarta: Ichtiar Baru-van Hoeve, hal. 871