Marc Chagall

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Marc Chagall (lair ing Vitebsk, Kakaisaran Rusia, 1887 – tilar donya ing Saint-Paul-de-Vence, Prancis, 1985) iku sawijining palukis lan seniman Prancis katurunan Yahudi-Rusia. Chagall lair mawa jeneng Moishe Zakharovich Chagalov (Rusia: Мойше Захарович Шагалов). Sawisé nglelana menyang Paris ing taun 1910 – 1914, dhèwèké ijrah menyang Paris ing taun 1923 ngungsi saka nagarané kang dikuwasani déning kaum komunis. Mawa cara orisinil, karyané dhèwèké diilhami déning folklore Yahudi, Paris lan Provence. Ing kutha Nice ana musiyum kang didédikasi marang 'pesen Alkitabé'.