Manuk guinea

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Manuk guinea
Helmeted guineafowl kruger00.jpg
Numida meleagris
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Galliformes
Famili: Numididae
de Sélys Longchamps, 1842
Genus


Manuk guinea (Inggris: guineafowl; kadhangkala disebut "pitik bintik pet" utawa "pitik asli") iku manuk saka kulawarga Numididae ing ordo Galliformes. Dheweke endemik ing Afrika lan kalebu ing antarane manuk pitik sing paling tuwa. Sacara filogenetik, dheweke metu saka inti Galliformes sawise Cracidae lan sadurunge Odontophoridae (puyuh Donya Anyar).