Manuel Akanji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Manuel Akanji
Manuel Akanji 2017.jpg
Akanji with Basel in 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Manuel Obafemi Akanji[1]
Tanggal lair (1995-07-19) 19 Juli 1995 (umur 24)
Papan lair Neftenbach[2], Swiss
Dhuwur 1.87 m (6 ft 2 in)
Posisi main Defender
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 16
Karir nom
2004–2007 FC Wiesendangen
2007–2014 FC Winterthur
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2014–2015 Winterthur 37 (1)
2015–2018 Basel 42 (5)
2018– Borussia Dortmund 0 (0)
Tim nasional
2014 Swiss U-20 2 (0)
2014–2015 Swiss U-21 6 (0)
2017– Swiss 4 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Manuel Obafemi Akanji (lair ing 19 Juli 1995) ya iku pemain bal-balan Swiss sing main dadi pemain pertahanan kanggo Borussia Dortmund.

Karir klub[besut | besut sumber]

Mangsa remaja[besut | besut sumber]

Akanji, lair saka bapak lan ibuné Nigeria, wiwit kariré remaja karo klub lokal ing Wiesendangen. Ing Mèi 2007, Akanji ganti klub lan dadi pemain tim pemuda FC Winterthur. Ing taun-taun awal dhèwèké main kanggo tim U18 lan bareng tim kapindho. Ing Liga Challenge 2014-15, dhèwèké ana ing 11 mangsa wiwitan ing klub Winterthur.

Basel[besut | besut sumber]

Ing tanggal 15 April 2015, diumumaké yen Akanji bakal ngalih menyang Basel kanggo mangsa Liga Super 2015-16.[3] Dhèwèké ndamel debut Liga Super Swiss ing tanggal 26 Sèptèmber 2015 kang diganti dadi FC Lugano. Akanji menangaké kajuwaran Liga Super Swiss ing akhir mangsa Liga Super 2015-16 [4] lan ing pungkasan mangsa 2016-17 Super Liga kanggo kaping kaloro. Piyambakipun uga menangaké Piala Swiss kanggo kaping rolas, sing ateges wis menang kaping pindho kanggo sajarah kaping papat.[5]

Minangka juara Swiss, Basel lolos ing Liga Champions UEFA 2017-18 lan miwiti ing babak Grup. Akanji main ing kabèh enem tetandhingan kanthi kebak 90 menit lan mbantu tim ngrampungaké nyingkiraké golongan liya, saingan kualifikasi kanggo babak sabanjuré. Ing 15 Januari 2018, Basel ngumumaké yèn Akanji pindhah menyang Borussia Dortmund.[6]

Borussia Dortmund[besut | besut sumber]

Akanji ngalih menyang Borussia Dortmund tanggal 15 Januari 2018 nalika kaca transfer mangsa kanggo béya sing dilapurake 18 yuta euro.[7] Dhèwèké mlebu kontrak papat setengah taun nganti Juni 2022.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Manuel Akanji ing Instagram
  2. Manuel Akanji. in: Munzinger-Archiv, Internationales Sportarchiv 24/2018 vom 12. Juni 2018, accessed on 12 November 2018.
  3. Ein neuer Verteidiger für den FCB: Manuel Akanji kommt vom FC Winterthur TagesWoche dated 1 February 2018
  4. Marti, Casper (2016). "Es ist vollbracht ! Der FCB ist zum 19. Mal Meister". FC Basel 1893. Dijupuk 1 February 2018. 
  5. Marti, Casper (2017). "Der Saisonabschluss im Zeitraffer". FC Basel 1893. Dijupuk 1 February 2018. 
  6. FC Basel 1893 (2018). "Manuel Akanji wechselt zu Borussia Dortmund". FC Basel 1893. Dijupuk 1 February 2018. 
  7. "Wechsel perfekt! BVB bekommt Akanji sofort" kicker, 15 January 2018. Retrieved on 15 January 2018.