Menyang kontèn

Mamata Banerjee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Mamata Banerjee (Bengali: Mamata Bandyopadhyay; lair 5 Januari 1955; umur 69 taun) yaiku pulitikus Indhi sing ngejabat minangka ketuwa mentri praja Bengal Kulon kasanga sawise 20 Mei 2011, ngedadike dheweke dadi wadon kapisan sing megang jabatan kasebut. Ngejabat kaping pirang-pirang minangka Mentri Kabinet, Mamata Banerjee dadi Ketuwa Mentri Bengal Kulon kanggo kaping pisan ing 2011. Ia ngadegake Kongres Trinamool Kabeh Indhi (AITC utawa TMC) ing 1998 sabanjure metu saka Kongres Nasional Indhi, lan dadi ketuwa kapisane. Ia asring diarani minangka 'Didi' (artine saudari tuwa ing Bengali).[1][2]

Referensi

[besut | besut sumber]
  1. "Mamata Banerjee's hard-hitting poem targets PM Modi's demonetisation decision, but fails to woo Netizens". The Indian Express (ing basa Inggris Amérika Sarékat). 12 November 2016. Diarsip saka asliné ing 7 October 2017. Dibukak ing 7 October 2017.
  2. Roy, Sandip (17 October 2014). "The 1.8 crore question: Is Mamata Banerjee India's most underrated artist?". Firstpost (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Diarsip saka sing asli ing 7 October 2017. Dibukak ing 7 October 2017.

Wacaan tambahan

[besut | besut sumber]
Buku
Jurnal

Pranala jaba

[besut | besut sumber]